Miért nem látni Horvátországban SRB jelzésű autót?
Figyelt kérdés
Már napok óta Horvátországban vagyunk (Krk szigete, Makarska), figyeljük az autókat, rendszámokat, de még 1 szerb autót sem láttunk. Ilyen nagy az ellentét a 2 ország között? Vagy más oka van? Láttunk már minden mást: SLO, BIH, MNE, CZ, PL, SK, H, A, D, ... norvégot (N) és ukránt (UA) is láttunk már.
2021. aug. 11. 22:55
1/10 anonim válasza:
Nagyon nem szívlelik egymást sajnos, pedig olyan szép közös kultúrájuk lehetne. A szerbek igyekeznek elkerülni Horvátországot. Nyaralni inkább Görögországban szeretnek, Törököknél, nameg Bulgária. Esetleg Montenegró. Albánokat szintén rühellik 😃
2021. aug. 11. 23:50
2/10 A kérdező kommentje:
Ertem, szomoru... Ha megis megjelenne itt egy szerb rendszamu auto, akkor meglincselnek a tulajt? Vagy "csak" kilyukasztanak a gumijat? Vagy nem tortenne semmi?
2021. aug. 12. 00:08
3/10 anonim válasza:
Azért az első válaszoló nem teljesen fedi le a valóságot.
Szerbiai vagyok, szerb rendszámú kocsink van, és 2 éve voltunk Horvátországban, semmi baja nem lett a kocsinknak. Se Lošinj szigetén, se Zágrábban, pedig egyik helyen se volt saját parkolónk, hanem nyilvánosan parkoltuk le az utcán/mélygarázsban. Ugye a szerb rendszámok terület-alapúak, láttunk belgrádi kocsikat is bőven. Rokonomék 20 éve minden évben Horvátországban nyaralnak, velük se történt még sose semmi. Lehet hogy nem Horvátország a szerbiaiak legkedvencebb nyaralóországa, inkább Montenegró a top1, aztán Görögország, de így is rengetegen járnak oda, az ilyen tessék-lássék politikai megnyilvánulásokat leszamítva az átlag szerb és horvát jól kijön egymással. Úgyhogy szó sincs semmi lincselésről vagy gumilyukasztgatásról.
Idén a covid miatt sokan Albániába mentek nyaralni mert oda nem kell semmilyen extra papír vagy akármi, mi is ott voltunk, a kocsinkat is simán lerakhattuk, semmi kár történt.
2021. aug. 12. 01:17
4/10 anonim válasza:
Ugyan valóban ott van a bő 25 évvel ezelőtt lezárult kegyetlen háború terhe még, de a nagy többségnek nem ez határozza már meg a másik nemzethez való hozzáállását. Óvatosság , távolságtartás még van, de nem szedik már szét egymást. És tény, hogy Montenegrót gyakorlatilag belföldiek tekintik, hiába a formális különállás, a szerb identitás bölcsője arrafelé ringott. Továbbá megközelíteni semmivel sem egyszerűbb a horvát tengerpartot, mint a montenegróit.
2021. aug. 12. 09:24
5/10 anonim válasza:
Mert a szerbek Crna Gorába mennek. Sokaknak van ott nyaralójuk meg ilyesmi.
2021. aug. 12. 10:00
6/10 anonim válasza:
Én most voltam nemrégen Horvátországban,és azért láttam szerb autókat.
Nem nagyon sokat,de azért szépen voltak,különösen az autópályákon.
Nem szívlelik egymást,mint a kutya meg a macska úgy vannak,de a turizmus mindent felülír szerintem.
2021. aug. 12. 21:06
7/10 A kérdező kommentje:
Mi Letenyenel jottunk at, mar 4 napja itt vagyunk, egesz Makarskaig jottunk de meg egyet se lattunk tovabbra sem
2021. aug. 12. 22:22
8/10 anonim válasza:
Mert a szerbek többnyire nem Letenye felől jönnek. Vagy a hosszabb autópályán mennek ami átszeli a szárazföldi Horvátországot, vagy akik Dalmáciába mennek, Bosznián keresztül fognak menni mert úgy rövidebb.
2021. aug. 13. 06:08
9/10 anonim válasza:
Mondjuk ilyen alapon a BIH rendszámnak sem kéne ott megjelenni,mert a horvátok lőtték szét a Mostari"Stari Most"-ot az öreg hidat,ami még a 2. világháborút is túlélte,és a németek sem bántották...Ők is ellenségek voltak,ugyanúgy mint a szerbek.
Most aztán,hogy a horvátok léghidat akarnak emelni az egyetlen bosnyák tengerparti város Neum fölé,azt elkerülve,megint kezd kiélesedni a vita
a kis tengerparti bosnyák "korridor" ügyében is.
2021. aug. 13. 09:55
10/10 anonim válasza:
Én láttam szerb rendszámú kocsikat tavaly nyáron Dalmáciában, de valóban kevesebb van, mint ahogy azt az ember várná, lévén hogy szomszédos ország. Szerintem egy átlag szerbnek jobban megéri Montenegróba vagy Albániába menni, hiszen az utóbbi időben jócskán megdrágultak a horvátok, a tehetősebbek meg repülnek a nyugati mediterrán országokba (Spanyolo., Olaszo.).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!