Kezdőoldal » Utazás » Európa » Utaznánk valamerre, szeptember...

Utaznánk valamerre, szeptember-október körül, de nem tudjuk hová. Ötletek?

Figyelt kérdés
Csak 2-3 napra, Európán belül bárhová. Tippeket tudtok adni? A lényeg, hogy olcsó legyen, nincsenek nagy igényeink.
2010. aug. 27. 15:11
 1/8 anonim válasza:
72%
Utánanéztem és Hollandia,Litvánia ezek nem olyan drága helyek de szerintem Németország vagy Ausztria lenne a megfelelőbb.Oroszország is jó hely viszont fővárosa Moszkva a világ legdrágább helye.Nézz utána az interneten. www.europa.eu remélem tudtam segíteni :)
2010. aug. 27. 16:44
 2/8 anonim válasza:
100%
találtam mégegyet: [link]
2010. aug. 27. 16:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az Alpok csodálatos világ.Bécstől kb 50 Km-re van Puchberg. Ez már az igazi Alpok.Fogaskerekűvel fellehet menni a schneeberg-re, Ausztria legmagasabb fogaskerekű állomása van a hóhegyen. Itt nézegethetsz:

[link]

Salzburg,Berchtesgaden, Innsbruck. Bertchesgadentölfellehet menni a Sasfészekre, Kőnigsee,mellette az obersee. Panoráma úton a gleccserek magasságába lehet felmenni, és nézni a jégfolyamot.

Svájci Alpok, a világ legmeredekebb fogaskerekűje Luzern mellett.Nem messze a Jungfrau világa. Fogaskerekűvel fel lehet menni Európa tetejére, 3454 m.

Nem folytatom, mert a választék kifogyhatatlan.

Jó tervezgetést.

2010. aug. 27. 17:35
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
Párizs? Egy hosszú hétvége megvan fejenként egy százasból fapadossal, belvárosi szállodával, költőpénzzel. És álomszép ősszel.
2010. aug. 27. 17:48
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

Akinak az a lényeg, hogy olcsó legyen, annak hogy tudtok Hollandiát vagy Ausztriát ajánlani? uristenn.

Ha kalandvágyóak vagytok, akkor nézzetek le az albán tengerpartra. Egész olcsó, viszonylag jó hely (a szállások mondjuk időnként mocskosak), és jól el lehet lenni. Viszont éjszaka semmiképp nem érdemes ott vezetni, annyira nem biztonságos ország.

Olcsó és viszonylag civilizált hely Bulgária. Itt is jó a tengerpart még szeptemberben, nincs is már csúcsidő, a legnagyobb hátránya, hogy a bolgárok nem nagyon beszélnek angolul. Szóval ha olyan a szálloda, akkor kézzel-lábbal kell mutogatni, h mit szeretnél. Mondjuk általában elő tudnak keríteni vkit aki beszél németül vagy angolul. Oroszul az idősebbek általában tudnak. Ha nem tengerpartra akarsz menni, akkor Bulgáriában pl a Sipka nem rossz hely (a balkán hegyen van, jó levegő, közelben török-orosz háborús emlékmű, stb, esetleg Rodope.

Elmehettek pl dél-ausztriába, a Minimundus sztem tökéletes ilyen 1-2 napos kirándulásnak. Romániában esetleg Erdély, annak a hátránya annyi, hogy a román közlekedési kultúra az arabok szintjén van kb, mindenki megy, amerre lát.

Gyógyfürdős nyaralás pl Szlovákiában Pozsonytól nem messze Pöstyén, sztem nagyon jó hely, csak tele van német nyugdíjasokkal.

Csehország-Prága se rossz, az már picit több útiköltség, de szép város.

Nemtudom segítettem-e:D

2010. aug. 27. 17:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Menj fel a fapadosok honlapjára, nézd meg, milyen célállomások vannak, aztán keresgélj, hogy hová kapsz olcsó jegyet. Utána rámész a www.booking.com oldalra, és keresel hozzá árban és kategóriában neked megfelelő szállást.

Vagy autózzatok le Horvátországba az Isztriára, Opatija (volt Abbázia)is, Rovinj is gyönyörű.

2010. aug. 27. 17:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont így készülök november elején utazni 2-3 éjszakára, az úticélt illetően abszolút flexibilis vagyok. A wizzair oldalát nézegetem, van pár szimpatikus hely a vonalaik között, ahova szívesen elmennék, és a jegyek is olcsók, csak időben kell lecsapni rájuk. Nézegessétek őket ti is, szerintem érdemes! :)
2010. aug. 27. 18:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok, és részletes választ. Most úgy néz ki, Velence irányába mennénk, busszal. Ha szerencsénk van, még a tengerben is tudunk fürdeni. Salzburgba beleszerettem, ha összejön, télen oda is elmegyünk 1-2 napra. Párizs is nagyon jó lenne. Moszkva-Szentpétervár nagy álmunk, de nagyon drága. Oda vonattal mennénk, nagy élmény lehet. Szóval majd szép lassan bejárjuk a világot, mindenhová 2-3 napra.
2010. aug. 28. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!