Pozitív antitest-teszttel átengednek a határon Horvátországba menet?
Még októberben (azaz 9 hónapja) voltam covidos és nemrég csináltattam ellenanyag vizsgálatot és pozitív lett az eredményem. Az igazolványomat is megkaptam már.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy július 31-én átengednének-e engem a határon Horvátországba ezzel?
Nem tudjuk, mert a jelenlegi szabályok július 15-ig érvényesek. Azok szerint pedig nem engednek át: "A pozitív antitest eredmény nem felel meg a betegségen való átesettség igazolására."
Bár van egy ilyen kiskapu, hogy hitelt érdemlő orvosi igazolással (pecséttel, aláírással, fordítással ellátott) elvileg beengednének, de mivel az nem közokirat, így macerás lehet, nehogy aztán ne fogadják el, mert valamibe belekötnek.
A magyar védettségi igazolvány önmagában már nem alkalmas Horvátországba való beutazáshoz július 1-től.
Oo, amit idéztél, arról eddig sehol se olvastam.
Remélem enyhítenek a szabályon, bár nem sok esély van rá.
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!