A máv indított most éjszakai járatokat, azon gondolkodunk most, hogy azzal mennénk. Mennyire igaz az a balkáni hangulat a horvát szakaszon? Több helyen is hallottam, hogy gázos. Valakinek valami tapasztalata? Mindenképp menni szeretnénk, csak akkor úgy készülünk fel.
Én tavaly utaztam vonattal Horvátországba (Nagykanizsa-Zágráb szakaszon oda és vissza), a vonatokat és az utasokat nézve sem volt lényeges különbség a MÁV-hoz képest. A balkáni hangulat annyiban nyilvánult meg, hogy az állomásokon, utcákon több a szemét, mint nálunk (legalábbis azokban a városokban, ahol jártam).
2021. júl. 9. 21:20
2/9 anonim válasza:
vagy 20-30x voltam Splitben vonattal. Voltak érdekes helyzetek, mert mondjuk 3x is eladták ugyanazt a helyjegyet, úgyhogy a folyosón aludtunk, meg volt, hogy kigyulladt az egyik kocsi akkumulátorládája és álltunk 3 órát mire eloltották meg kisorozták... de amúgy nem volt különösebb probléma, talán csak ez a kettő.
A gázos alatt mit kell érteni?
2021. júl. 9. 21:53
3/9 A kérdező kommentje:
Bármi akár ez is lehet, de ahol olvastam ilyen lopásokra, meg hogy benyúlnak az ablakon ilyenekre gondolt.
2021. júl. 9. 21:57
4/9 anonim válasza:
Az mindenhol előfordulhat.
Oda kell figyelni, ne aludjon mindig mindenki, egy őrködjön. Mi ezt csináltuk. Bécsben az utcán is így aludtunk, meg az aluljáróban :D
2021. júl. 9. 22:02
5/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Akkor végül is majdnem alaptalan volt amiket ott írtak.
2021. júl. 9. 22:14
6/9 anonim válasza:
egy mindennap 10 kocsival közlekedő vonaton megfordul sok1000 ember. Ha csak 1 ezrelékében történik valami az is több esemény. Az emberek meg csak ezt hirdetik a fórumokon, mert arra nem harap senki, hogy "nem volt gond, simán leértünk".
Oda kell figyelni, vigyázni!
2021. júl. 9. 22:33
7/9 anonim válasza:
Senki nem nyúl be Horvátországban. Nagyobb a közbiztonság, mint nálunk. A dalmát szigeteken kb. be se zárják a házakat az emberek napközben. A "balkán" Szerbiában meg Bulgáriában kezdődik. Idéntől újabb klímás kocsik közlekednek, tehát le sem lesz húzva az ablak valószínűleg.
2021. júl. 10. 08:28
8/9 anonim válasza:
Voltunk. Ott indult, hogy egyórás késés már Mo-n :D, plusz akkor épp építkeztek a vonalon, amit persze a máv cs.szett közölni (mintha nem tudnák, hogy a célországban nyáron felújítás lesz), úgyhogy csak azért nem késtük le a csatlakozást Fiumében, mert a busz is késett :D
De sima éjszakai vonat, kényelmes volt, nyugis, semmi extra.
2021. júl. 11. 08:14
9/9 anonim válasza:
A késés alap sajnos. A Regiojetes vonat is eleve másfél óra késéssel indult Budapestről Horvátországba, mivel az Prágából jött. A horvát szakaszon valamelyest be szokott hozni valamennyit, de így is 45 perc késéssel értünk be Splitbe. Szerintem, ha valaki vonatozik az Adriára, akkor érdemes úgy venni jegyet csatlakozásra, hogy egy 2-3 órát ráhagy. Éjszakai busszal nem volt ilyen élményem, az mindig előbb ért le reggel, mint ahogy kellett volna szerencsére. Esti kompot lekésni pl. egyet jelent egy teljes nap elvesztésével.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!