Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ezt mégis hogyan lehet igazolni?

Ezt mégis hogyan lehet igazolni?

Figyelt kérdés

"Az a személy, aki zöld listán szereplő területről érkezik, karantén nélkül beléphet Szlovéniába. Beutazáskor azonban igazolnia kell, hogy a beutazást megelőzően legalább öt napig folyamatosan a zöld listán szereplő területen tartózkodott"

Ezt nem vágom. Tehát ha kiakarok menni akkor mégis mivel lehet igazolni, hogy folyamatosan zöld országokban voltam? Mondjuk ha otthonról egyszercsak elindulnék? És mivel igazolom, hogy folyamatosan otthon voltam és semmilyen más országban nem voltam a sajátomon kívül és a saját országom meg zöld ezeknek?

2021. júl. 1. 23:48
 1/4 anonim ***** válasza:
2%
Arra nem gondoltál még, hogy elővedd az oltási igazolványodat és bemutasd a határon???
2021. júl. 2. 09:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés
2021. júl. 2. 09:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly nyáron jártam olyan országban, ahol ilyen feltétel volt (Olaszország biztos, és talán Szlovénia is), az annyiból állt, hogy volt egy formanyomtatvány, amin nyilatkozni kellett róla, hogy melyik országokban voltam az elmúlt x napban. Mivel aláírtam, hogy ez igaz, hamisítás lett volna, ha nem így van. Ezt a papírt egyébként senki sem kérte tőlem (Olaszországban, Szlovéniába nem is írtam semmi ilyesmit).

A mostani helyzettel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de szerinten hasonlóan működhet, nem várnak el nagy bizonyítást.

2021. júl. 3. 09:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Én tavaly augusztus végén voltam Szlovéniában. Odafele Ausztria felől mentünk, ott volt ellenőrzés mindkét irányba. Csak személyit néztek, aztán mehettünk is, viszont arra emlékszem, hogy egy lengyelt félreállított, nem tudom hogy miért. Hazafelé Magyarországra semmiféle ellenőrzés nem volt egyik oldalon se.

Tavaly Ausztriába gyakran átjártunk Magyarországról, akkor csak az osztrák ellenőrzött szinte mindig állt ott valaki. Van amikor csak továbbintettek, van amikor megkérdezte honnan jövünk és hová megyünk, válaszoltunk és mehettünk is tovább.

Idén még nem voltam sehol, de már most látom másik tapasztalatai és a rendeletek alapján hogy minden sokkal bonyolultabb egyes helyeken mint tavaly - az oltások miatt. Tavaly nem volt oltás és tesztek se kellettek.

2021. júl. 3. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!