Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi kell ahhoz, hogy svájcban...

Mi kell ahhoz, hogy svájcban éljek és dolgozzak?

Figyelt kérdés
Most végzek egy pincér szakmát, nemzetközi bizonyítványt szeretnék kiváltani, és svájc olasz régiójában szeretnék munkát vállalni. Anyanyelvi szinten beszélek németül, a párom kinnt él, hozzá költöznék. Milyen papirokat szükséges kiváltsak? Mire figyeljek? Munkaügyre is gondoltam hogy bemegyek megérdeklődöm a dolgokat! igazából nem tudom pontosan mikor tudok indulni, vagy decemberben, vagy január környékén... esetleg ha tudtok munkát? vagy hogy hol érdeklődjek? Szóval segítenétek?
2010. aug. 24. 21:58
 1/3 anonim ***** válasza:
A pároddal ott kell összeházasodnod, akkor kaphatsz papírokat.
2010. aug. 24. 22:35
 2/3 A kérdező kommentje:
És ha még nem akarunk házasodni, csak dolgozni akarok kinnt és addig ott élni?
2010. aug. 24. 23:57
 3/3 anonim ***** válasza:

SZia!

Kell kérned letelepdésit, de csak akkor kapsz ha van munkád.

Az élettársi kapcsoltban nem tudom ez hogy működik, mert ha a párod már kinn dolgozik, lehet hogy megkapod a letelepedésit, csak rövidebb időre. Azt tudom, hogy a házastárs vállalhat munkát, ha a másik félnek van. Szerintem a párod menjen be a Gemeindéba és kérdezze meg hogy tudsz kijönni. ott meg tudják mondani mivel ők intéznek mindet. Kell megfelelő lakás, amiben ketten elfértek. Van valami négyzetméter korlátozás per fő, úgyhogy annak kettőtöknek is meg kell lennie. Itt olyanra gondolok, hogy például az ismerőseim 4-en nem bérelhettek 60 négyzetméteres lakást, csak valami 90 felettit. Hiába volt egy hónapos, meg másfél éves a kislány. AZtán majd kell kötnöd biztosítást. Az anyanayelvi némettel itt nem sokra mész szerintem. Vágjad a svájci németet, meg az olaszt ha oda akarsz menni. Ha a német részre mész, ott jó az anyanyelvi, de máshol nem beszélik, itt is meg kell őket kérni, hogy váltsanak át.

2010. aug. 25. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!