Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyibe kerül egy 1 vagy 2...

Mennyibe kerül egy 1 vagy 2 szobás lakás Nyugat és Észak Európában általában és hány évig kell dolgozni érte, ha nem keresel túl sokat?

Figyelt kérdés
2021. máj. 22. 08:36
 1/7 A kérdező kommentje:
Euróba átszámítva, ha lehet!
2021. máj. 22. 08:55
 2/7 D. Brasco ***** válasza:
51%
qkker igazad van,elszámoltam magam!Elnézést!
2021. máj. 22. 12:43
 3/7 anonim ***** válasza:
41%
ha nem keres sokat,akkor sokáig .
2021. máj. 22. 12:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Olyan jovedelme van, hogy a hitel torlesztese miatt nem kell az eves es szamlabefizetes kozott valasztani. De attol meg nem hullik az olebe, termeszetesen.
2021. máj. 22. 13:47
 5/7 anonim ***** válasza:
79%

Szia kérdező!

20 éve települtem ki Németországba.Kelet-német régióban éltem mindig, igaz alacsonyabbak kicsit a bérek, de cserébe minden olcsóbb.Lakásárak is.

5 évet dolgoztam először Drezdába és Lipcsében, mire össze jött akkora kezdőrészlet, amiből tudtam egy lakást venni, hitelre.

Berlinbe akartam menni, itt még most is a többi nyugati nagyvároshoz képest olcsóbbak az ingatlanok, de a bérek kezdik beérni a nyugat német színvonalat.

15 éve 65000 ezer euróért vettem egy két szobás, + nappalis, erkélyes külső peremkerületi, de jó tömegközlekedési elérhetőséggel rendelkező lakást.Utána még sokat ráköltöttem a felújításra, új bútorokra, mert egy öreg nénitől vettem.

Itt van ilyen lehetőség, hogy ha rendesen fizeted a hitelt, ami nemsokára lejárt volna, felértékelik a lakásodat, házadat, hogy vegyél rá fel hitelt, az akkori értéke, és a jelenkori érték 80%-át adják oda max.

Nekem most a lakást kb 200 ezer euróra értékelték, de sok melóm van benne.Ha kifizetném a hitelt, plusz a kamatokat, még így is maradna +100 ezer euró.

de mivel itt karok élni, ezért felvettem egy elég nagy összeget, ami szintén elosztva +20 évre nem is sok törlesztére, és most egy elég jelentős készpénz mennyiség áll rendelkezésemre.

ebből veszek egy pár éves Audi-t, a többit meg elrakom, ha később szükségem lesz még pénzre.

Ha most szeretnél külső részen pl Berlinben lakást venni, egy garzon 30-40 nm erkély nélkül olyan 100 ezer körül kezdődnek a jobbak.

Kb ilyen árakra számolj.

Persze nyugat-német az más árszínvonal, de a bérekben is.

2021. máj. 22. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

az akkori értéke, és a jelenkori érték 80%-át adják oda max.-

Az akkori érték és a jelenkori érték különbözetének a 80%-át adják oda max.

Javítva, kimaradt ez az egy szó.

2021. máj. 22. 14:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyugat-Europaban elek, fovaros kozeli durvan 100000 lakosu varos. Egy 45 nm-es egyszobas relativ uj lakasban elunk (nem sajat), piaci erteke atszamolva 200-210000 euro korul lehet. A varosban az 1 szobas lakasok olyan 160000 korul indulnak es a 2 szobasok elmennek olyan 300000-ig (a keves 2 szobas penthouse pedig joval 300000 fole). Az hogy meddig kell dolgozni erte az elegge fugg, hogy mennyivel indulsz es mennyit jelent ha nem keresel tul sokat, valahova 5 es 25 ev koze tennem.
2021. máj. 22. 22:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!