Kezdőoldal » Utazás » Európa » A kínai vakcinát akkor most...

A kínai vakcinát akkor most el fogják fogadni vagy nem?

Figyelt kérdés
A kormányzat szerint lehet vele utazni, én màr beadattam a Sinopharm vakcinát. Ezzel utazhatok majd? Nagyon fontos lenne az utazás Németországba a nyáron.
2021. máj. 13. 13:34
 1/9 A kérdező kommentje:
Mivel Németorszàg azt mondta nem rég hogy a kínai vakcinàt el kell fogadni, most meg azt hogy nem ezt így elég nehéz értelmezni. Ráadásul azért oltattam be magam kínai vakcinával mert határozottan állítja a kormányzat hogy mindegyik vakcina jó utazásra.
2021. máj. 13. 13:36
 2/9 A kérdező kommentje:
A teszt az nem alkalmas nekem mert munkaügyben járok havonta többször is.
2021. máj. 13. 13:37
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Rendkívül sok e téren még a bizonytalanság. Valószínűleg plusz kötöttségekkel, költségekkel fog járni a kínai vakcinákkal beoltottak utazása az EMA által jóváhagyott oltóanyagokkal oltottakhoz képest, de nem lesz lehetetlen.
2021. máj. 13. 13:42
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

"A teszt az nem alkalmas nekem mert munkaügyben járok havonta többször is."

Ausztriába ingázáshoz hetente kell újat csináltatni, szóval ez nem kifogás.

Annyit lehet biztosra mondani, hogy jelenleg a németek által nincs elfogadva és nem lesz addig, amíg az Európai Gyógyszerügynökség nem fogadja el. De tudtommal a kínai gyártója be sem adta a kérelmet a bevizsgálásra, így ez nem hiszem, hogy egyhamar változhatna.

2021. máj. 13. 15:18
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Tegnapi hír, hogy Németország nem ismeri el az EU-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat:

[link]

A nálunk alkalmazott kínai vakcinát (Sinopharm) az európai gyógyszerügynökség még csak nem is vizsgálta. Egy másik kínai vakcinát (Sinovac) már hónapok óta vizsgálnak, de még mindig nem jutottak dűlőre, hogy elfogadják-e. Ebből ítélve a Sinopharmot a nyár végéig egészen biztosan nem fogják elfogadni.

Szóval a Németországba utazáshoz teszt kell majd továbbra is a Sinopharmmal oltottaknak. Hacsak Viktor nem intéz el egy olyan kétoldalú megállapodást, amely alapján a németek a magyar állampolgárokkal kivételt tesznek. Ez ment eddig a horvátokkal, meg menni fog valószínűleg a szlovákokkal, de hogy a németek engedjenek neki, arra felettébb halovány az esély.

2021. máj. 13. 15:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Kínaival azokba az országokba mehetsz, amelyekkel a kormány bilaterális megállapodást köt a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról.

Ha jól tudom ez eddig az alábbi országokkal történt meg:

Bahrein

Szerbia

Montenegró

Szlovénia

Horvátország

Görögország (ők alapból elfogadnak bármilyen oltást)

Románia

és talán Szlovákia

2021. máj. 13. 15:27
 7/9 A kérdező kommentje:
4-es ez oké de a munkáltatóm dönthet úgy hogy macerás neki hetente tesztelni, amikor vannak nyugati vakcinával oltottak. Ezért szívás.
2021. máj. 13. 16:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre a kínaiak nem is kérvényezték az elfogadását, de szerintem egy idő után el fogják fogadni. Egész Európának fontos a rengeteg kínai turista, ők meg nyilván mind olyat kapnak. Nem hiszem hogy ezt a pénzforrást szívesen eltüntetnék.
2021. máj. 13. 21:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy gond van vele. Hogy ketto nem ad vedettseget idosebbeknel. Ha meg harmadik is kell, lett volna masik is.
2021. máj. 14. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!