Milyen Románia a Kárpátokon túl? Milyenek az emberek a magyar turistával?
Figyelt kérdés
2021. márc. 24. 14:16
1/12 anonim válasza:
2/12 anonim válasza:
Hát ha nekifutásból oláhozol, akkor nem feltétlenül lesz jó élmény az előítéletek miatt, de amúgy a világon semmi gond nincs a románokkal, elég hasonló emberek, kimondottan jó humorral, a konyha olyasmi, mint a magyar, a keleti országrész elég olcsó is.
3/12 A kérdező kommentje:
Félreérthető volt a kérdőszavak kiírása, cseppet sem bántó szandékkal írtam azokat.
Csak, hogy könnyebben megtalálják a kérdést. De inkább Olténiát kellett volna írnom, igaz.
2021. márc. 24. 15:25
4/12 anonim válasza:
Magyarként semmi gondod nem lesz a román emberekkel. Az ország nagy része viszont nagyon provinciális. Nemrég voltam pl. a Buzau-i sárvulkánoknál; életemben nem láttam annyira elmaradott helyeket és embereket, mint arrafelé. Amit érdemes megnézni: Duna-delta, Bukarest, Sinaia, meg esetleg a moldvai kolostorok, ha érdekelnek az ortodox hagyományok.
5/12 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2021. márc. 24. 15:46
6/12 anonim válasza:
A román emberekkel nem lesz gondod,de a közlekedési kultúra siralmas. Már, ha lehet azt kultúrának nevezni ami ott megy. Én nem szoktam ajánlani kezdő vagy esetleg gyámoltalanabb sofőröknek Romániát. Ami Mo-n megy az kutyf@sz* a románhoz képest. Erre is érdemes felkészülni, az utakon nincs barátság.
7/12 anonim válasza:
6:
Bulgária talán még annál is durvább...
8/12 anonim válasza:
Nem hinném.Nekem Bulgáriával csak jó tapasztalataim voltak. Mikor teherautósofőr voltam Romániába mindig csak éjszaka mentem, hogy megkíméljem magam az idegtől. A bulgárokat szerettem.
9/12 anonim válasza:
Na de honnan nézve, kérem. A Regátból a Kárpátokon túl az Erdély, innen nézve meg a Regát.
10/12 anonim válasza:
Én egyszer jártam arra, Moldovába utaztam vonattal. Kifejezetten barátságosak voltak az arra élők , beszélgettünk is a magunk módján a vonaton utazókkal, bár sok közös nyelvünk nem volt. Nem lesz ott semmi gond. Szegénység az persze van, óriási területi különbségek vannak Románián belül és mondanom sem kell, hogy nem kelet húzza fel az átlagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!