Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ez hogy is működik?

Ez hogy is működik?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, akkor EUs országból EUs országba szabadon lehet költözni, vízum nélkül. Viszont ha nem EUs országból szeretne EUs országba költözni valaki, akkor kell vízum, amit ugye meg lehet kapni ha az országban él a párod és házasodni szeretnétek. Én azt nem igazán értem, hogyha én mint magyar lakos szó nélkül kiköltözök mondjuk hollandiába, tehát nem vagyok holland állampolgár, és egy EUn kívüli ember a párom, akkor ő hollandiába nem kaphat házasodási vízumot miattam mert nem vagyok holland állampolgár, igaz? Vagy rosszul értelmezem?

2021. márc. 16. 07:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, rosszul értelmezed. Amikor egy EUn kívüli ember hollandiába kér vízumot, akkor EU vízumot adnak, ami jó Portugáliától Bulgáriáig, vagyis az egész EU-ban. Azt is félre értetted, hogy házasodási vízumot kérjen valaki - ilyent nem adnak - Magyarországon sem. Az esetek 95 %-ban a "párod" egy hét után eltűnik, kiderül, hogy politikai menedékjogot kért már Belgiumban. A bűntetést, szállodai elszállásolást több hónapra, ügyvédi költségeket, kitoloncolás költségeit euroban az fizeti, aki Magyarországon garanciát vállalt a beutázási vízumra, vagyis te. A házad nem lesz elég kifizetni...
2021. márc. 16. 09:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Szerintem ilyenekbe nem kéne belemenni hogy a " "párom " mit csinálna, nem ismersz, nem erről szólt a kérdés. Hanem arról, hogy én mint magyar állampolgár kimehetek-e hollandiába és oda kaphat-e a párom miattam vízumot, de ezek szerint ez nem országonként van, hanem az egész EUra vonatkozik. A válaszod ennek a részét köszönöm.
2021. márc. 16. 10:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Házasodási vízum nem létezik, helyette látogatói vízum van. Ezt EU-n kívüli ország állampolgárának csak úgy adják, ha valaki garantálja a lakhatás és megélhetés költségeit. A te esetedben (Hollandiában) egy holland állampolgár kell garantájon. A te neved az eljárásban föl sem merül. Átfutási idő 3-4 hónap.
2021. márc. 16. 12:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

" ilyenekbe nem kéne belemenni hogy a " "párom " mit csinálna"

Az egyes csak leírta a szokásos gyakorlatot.

Ugyanis már évek óta tartó általános jelenség az, hogy az Unióba való legális bejutás a hátrányos kinézetű hölgyek ágyán keresztül vezet.

Ezt egyes afrikai országokban már tanfolyamokon tanítják, hogy hogyan kell idősödő, molett nőket elcsábítani.

A nők meg elhiszik, hogy a távoli idegen egyetlen nőt sem talált a saját országában...

2021. márc. 16. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!