Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik európai országba...

Melyik európai országba érdemes ezek közül költözni?

Figyelt kérdés

Norvégia, Svédország, Dánia, Ausztria, Hollandia

Hol él legjobban az "átlag" réteg? Hol érdemes/legkönnyebb letelepedni?

2021. márc. 8. 09:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Hopsz, idő előtt küldtem el.

Szóval a lakhatás drága. Nem, nem jösz ki jobban, ha a nagyváros mellé költözöl vagy messzebb, mivel akkor meg az autóra kell költened.

Ott se fenékig tejföl az élet.

Dániában éltem kint pár hetet, így arról van minimális tapasztalatom, ott is hasonló a helyzet.

Hossz távon jól tudsz élni, viszont ehhez kell a nyelvtudás. Simán angolt felejtsd el. Azok a munkák amiből rendesen megtudsz élni kérnék nyelvtudást is, hiába beszélnek jól angolul.

Ezeket azért mérlegeld majd.

2021. márc. 10. 10:25
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
nem kellene ennyire ragorcsolni erre a hulye nyelvtudasra,magadtol ugy se tudod megtanulni itthon, tanarral esetleg de az is akar evek kerdese... sokkal egyszerubb ha kimesz, vallalsz valami himihumi munkat es ott megtanulod a nyelvet. Egyreszt ha korulotted mindenki azt beszeli sokkal gyorsabban megtanulod, masreszt vannak ingyenes nyelviskolak kint. Eleg sokszor hallottam pl hogy regen itthon kotelezo volt az orosz nyelv, es amikor kimentek oroszba akar kirandulas miatt akkor hiaba tudtak oroszul egyszeruen nem ertettek mert gyakorlatban soha nem hasznaltak
2021. márc. 17. 08:49
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

12:

Az ilyen városi legendákat hagyjuk, hogy majd kimész és ott tanulsz meg munka mellett. Igen, ugyanannyi idő alatt, míg itthon megtanulnál. Ha nincs alap, akkor hiába mész te ki anyanyelvi környezetbe, akkor se fogod megtanulni.

Tudom, mivel látom ezt itt kint Németországban a munkatársaimon. Én hiába 2010 óta egyáltalán nem használtam a német nyelvet és majd mindent totál elfelejtettem, mióta itt dolgozok október óta nem tanultam kifejezetten a nyelvet, de sokszor nagyjából megértem mit mondanak nekem németül. Az olyan munkatársaim, akik előtte egyáltalán nem tanulták a németet totál a 0 szintjén vannak továbbra is, hiába anyanyelvi környezetben élünk.

A "himihumi" munkák meg olyanok, hogy amellett nincs az embernek ideje elmenni még nyelviskolába.

Ezért egyszerűbb már úgy kimenni, hogy van egy alapod. Magántanárok meg vannak Magyarországon is, akikkel tud tanulni az ember.

2021. márc. 22. 08:59
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

En Dániában élek 7 éve, ajánlani tudom 100 százalékkal. Előnyei:

- ha egyetem érdekel, nincs tandíj, sőt akár pénzt is kaphatsz közben

- fővárosban angolul is lehet munkát találni.

- heti 37 óra munkaidő, évi 6 hét szabi, 600 ezer Ftos munkanélküli segély

- jobb munkáért érdemes tanulni a nyelvet, de ingyen oktatja az állam

- Koppenhága 1,5 óra repülővel

2021. márc. 22. 14:06
 15/19 anonim ***** válasza:
42%
ez az allando hulyeseg hogy nyelv meg szakma... a luzerek kezdik ezeknel a pontoknal, egy elelmes ember mindenhol feltalalja magat. Aki a nyomorbol akar menekulni itthonrol az nem fog meg evekig szakmat tanulni itthon meg a nyelvet, kimegy ahova akar es ott kezd epitkezni. Aki szereti a hideget pl az menjen Skandinaviaba, azon belul is ki mit szeret meg, a panel dzsungeleket mint itthon, az menjen Finnbe(tudom, nem skandinavia blablabla), aki a nyugodt kis falusi idillt az Norvegiaba, aki vegyesen az Svedbe. Aki meg az enyhebb idojarast kedveli az Ausztria vagy Dania, de akinek van ambicioja mindenhol jol fog elni, mert a penz onmagaban rohadtul nem joletet jelent.
2021. márc. 29. 10:02
 16/19 anonim ***** válasza:

#15: ha a feketemosogatás a cél, akkor tényleg nem számít a nyelv meg a szakma..

De onnan senki nem fogja magát "felküzdeni" még egy gyártósori munkára sem!

2021. márc. 29. 10:10
 17/19 D. Brasco ***** válasza:

15)csak a luzerek csinaljak azt meg,hogy semmire neki indulnak.

Igen tudom a szomszéd marika néni vejének a keresztlányának a főnökének a testvére is igy ment ki külföldre es megcsinalta a karriert......de túllépve ezeken a tündérmeséken szakma meg nyelv hiányában max a meki parkolo sepregetésig 7/24-ben lehet eljutni.....persze elhiszem,hogy valakinek ez álmai ne továbbja,de az emberek masik 99,99999%-a nem erre vágyik

2021. márc. 29. 13:53
 18/19 anonim ***** válasza:
74%
#17 te elegge egy beszari nyamnyila gyerek lehetsz, lefogadom te az a tipikus (ha meg nem akkor majd leszel) ember vagy akinek 1, legyen munkaja 2, legyen parja (meg kolke) 3, legyen haza es kb ennyibol all az elet. Mi szegyen van amugy a mekibek dolgozni, esetleg wct pucolno vagy akarmi? Lefogadom neked is valami csira atlagos melod van ahol szarba se vesznek a melohelyeden es itt eled ki a nemletezo felsobbrendu vagyaid. Te fogsz majd elsokent sorban allni meloert kuncsorogni annak akit leneztel regen mert wct pucolt most meg mar sajat vallalkozasa van. Aki ilyen biztonsagi jatekot jatszik es nem meri vallalni a kockazatot mindig is csak egy kis senki marad, ennyit rolad. Csinalj csaladot aztan dolj be a godorbe, ugyis csak ennyire fogja futni 😚
2021. márc. 29. 16:25
 19/19 D. Brasco ***** válasza:
Ja hogy te ennyire vitted,hogy meki parkolot sepregetsz,aztán betalált a kommentem.....hát van ez így.....
2021. márc. 29. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!