Melyik európai országba érdemes ezek közül költözni?
Norvégia, Svédország, Dánia, Ausztria, Hollandia
Hol él legjobban az "átlag" réteg? Hol érdemes/legkönnyebb letelepedni?
Hopsz, idő előtt küldtem el.
Szóval a lakhatás drága. Nem, nem jösz ki jobban, ha a nagyváros mellé költözöl vagy messzebb, mivel akkor meg az autóra kell költened.
Ott se fenékig tejföl az élet.
Dániában éltem kint pár hetet, így arról van minimális tapasztalatom, ott is hasonló a helyzet.
Hossz távon jól tudsz élni, viszont ehhez kell a nyelvtudás. Simán angolt felejtsd el. Azok a munkák amiből rendesen megtudsz élni kérnék nyelvtudást is, hiába beszélnek jól angolul.
Ezeket azért mérlegeld majd.
12:
Az ilyen városi legendákat hagyjuk, hogy majd kimész és ott tanulsz meg munka mellett. Igen, ugyanannyi idő alatt, míg itthon megtanulnál. Ha nincs alap, akkor hiába mész te ki anyanyelvi környezetbe, akkor se fogod megtanulni.
Tudom, mivel látom ezt itt kint Németországban a munkatársaimon. Én hiába 2010 óta egyáltalán nem használtam a német nyelvet és majd mindent totál elfelejtettem, mióta itt dolgozok október óta nem tanultam kifejezetten a nyelvet, de sokszor nagyjából megértem mit mondanak nekem németül. Az olyan munkatársaim, akik előtte egyáltalán nem tanulták a németet totál a 0 szintjén vannak továbbra is, hiába anyanyelvi környezetben élünk.
A "himihumi" munkák meg olyanok, hogy amellett nincs az embernek ideje elmenni még nyelviskolába.
Ezért egyszerűbb már úgy kimenni, hogy van egy alapod. Magántanárok meg vannak Magyarországon is, akikkel tud tanulni az ember.
En Dániában élek 7 éve, ajánlani tudom 100 százalékkal. Előnyei:
- ha egyetem érdekel, nincs tandíj, sőt akár pénzt is kaphatsz közben
- fővárosban angolul is lehet munkát találni.
- heti 37 óra munkaidő, évi 6 hét szabi, 600 ezer Ftos munkanélküli segély
- jobb munkáért érdemes tanulni a nyelvet, de ingyen oktatja az állam
- Koppenhága 1,5 óra repülővel
#15: ha a feketemosogatás a cél, akkor tényleg nem számít a nyelv meg a szakma..
De onnan senki nem fogja magát "felküzdeni" még egy gyártósori munkára sem!
15)csak a luzerek csinaljak azt meg,hogy semmire neki indulnak.
Igen tudom a szomszéd marika néni vejének a keresztlányának a főnökének a testvére is igy ment ki külföldre es megcsinalta a karriert......de túllépve ezeken a tündérmeséken szakma meg nyelv hiányában max a meki parkolo sepregetésig 7/24-ben lehet eljutni.....persze elhiszem,hogy valakinek ez álmai ne továbbja,de az emberek masik 99,99999%-a nem erre vágyik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!