Svájcba mehetek így autóval?
Figyelt kérdés
5 hónapra mennék Svájba dolgozni, édesanyám tulajdonában van az autó, csak én használom. Úgy tudom ha a saját tulajdonomban van legalább 6 hónapja papíron, akkor lehet csak használni max 1 évig. Kölcsönadási szerződés elvileg csalásnak minősül a határon. Na ha most átiratjuk, ami családon belül 12.000+biztosítás ha jól tudom, akkor ki tudok vele menni, csak kinti rendszámot kell rárakni x időn belül? Vagy hogy van ez? Egyébként egy 20éves kocsiról van szó kb 300e-et ér. Hétfőn fel akarom hívni a magyar svájci konzult, ők tudnak vajon erre válaszolni? Köszönöm.2021. márc. 7. 16:09
1/7 anonim válasza:
Ha csak 5 hónapra szól a szerződésed, akkor nem kell az autóval semmit sem csinálnod. Be kell jelenteni a vámhivatalnál, hogy ezzel az autóval fogsz közlekedni.
Egy hivatalos kölcsönadási szerződés nem árt. Lefordítva, természetesen.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépeen. Írtam a svájciaknak angolul, elvileg 2 napon belül válaszolnak. G permit lesz, ha minden igaz.
2021. márc. 7. 17:52
3/7 anonim válasza:
A "G" Bewilligung az ingázóknak jár.
4/7 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy német oldalon lesz a szállás, ugyanis határközeli meló, de pontos részleteket csak pár nap múlva tudok meg.
2021. márc. 7. 18:46
5/7 anonim válasza:
Egy húsz éves autót lehet hogy be sem engednek az országba..
6/7 anonim válasza:
Utolsó, mi lenne, ha nem írnál marhaságokat???
7/7 A kérdező kommentje:
Euro 3 as.
Ezt a választ kaptam egyébként: You are not allowed to drive a car with foreign license plates in Switzerland if you have a Swiss resident permit. There are no exceptions. If you want to use it, you must pay taxes (about 13% of the value). If you bring the car without announcing it to Customs, you will pay taxes and a fine if caught.
2021. márc. 9. 03:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!