Mennyiert tudok telefont venni angliaban? Pay as you go simmel? Melyik szolgaltato a legjobb?
Nah picit javítom az előttem lévőt: Az Oyster az tömegközlekedési kártya, ezzel olcsóbban utazol a buszon, metrón, mint jeggyel.
Megveszed a kártyát (asszem 1-2 font körül van), és arra teszel valamennyi pénzt. Nincs megkötve, hogy mennyit, annyit teszel, amennyit akarsz. Egy buszút 1,20 Oysterrel (2 font jeggyel). Viszont a daily buspass (napijegy) az olyan 4-5 font között van valahol, így ha a napijegy összegénél többért utaznál, akkor nem von le több pénzt a kártyádról. Szóval itt nem kell külön napijegyet venni, az Oyster okos, és tudja, hogy hogy neked a legolcsóbb. Jahés pl a heti buspass az meg 14 font asszem
annál se tudsz többet költeni buszjegyre egy hét alatt. A metrónál ugyanez. Oysterrel a metrójegy 2,40 (amúgy 4 font) és ha átszállsz, azt is tudja a rendszer (merthogy olyan megállóban kötöttél ki, ahova az a metró nem ment, amire felszálltál), átszállás nyilván 2 metrójegy. A napi bus&tubepass (busz és metrójegy) az 6,80, ennél megin nem tudsz egy nap többet költeni.
Jahés a kártyára nemkell pont 2,40et tölteni, ha csak egy metróútra mész, tölthetsz 3 fontot is, 5 fontot is, 6font 10 pennyt is, szal tökmind1, csak legyen elég pénz a kártyádon, különben 50 font a bírság..
ui: a buszon és a metrólejáratnál az érzékelőhöz kell érinteni az oystert, úgy tudsz továbbmenni. Telefont én nemtom, mer egy olcsó telefont hoztam otthonról, itt bármelyik arab-indiai boltban kiütik a telefonodat 8-10 fontért, és szerintem a Lycamobile a legjobb pay as you go kártya ha haza is akarsz telefonálni..
rem segítettem
Egy kis javítás az előzőkhöz:
A metrónál nem két jegy árát vonja le, ha átszállsz, mert itt szakaszra szól minden jegy. Az ár a zónáktól függ, de ha oystert használsz, akkor az majd okosan levonja, amit kell.
A napijegyeket számolja csak az oyster, tehát ha egy nap utazol és eléred az aznapi jegy árát, akkor többet nem fog vonni, de ugyanezt hétre nem nézi, azt már előre kell megvenni.
A telefonáraknak itt tudsz utánanézni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!