Mi az oka annak, hogy Csehország területén ennyire sok gyönyörű város és kastély található?
Kedves Kérdező!
Én most jelenleg Prágában dolgozom, volt szerencsém ide-oda eljutni. Szerintem szimplán annak köszönhető, hogy ásványkincsekben gazdagabb ország, előbb kezdődött el az iparosodás. Míg nálunk a mezőgazdaság dominált, addig náluk az ipar. Ez pedig minden bizonnyal kedvezhetett az iprosodásnak is.
Marhaságot irtok 3-as,4-es?!Azt mondják a Rómaiak feltalálták a boltívet ?
A nyereg az milyen ív ?
És az már a Rómaiak előtt feltalálják a magyarok ősei !
Szerintem elég egyszerű az oka, a csehek alapvetően mentálisan értelmesebbek, mint a magyarok többsége. Nekünk itt a balkánon mindíg is megfelelt a csicskaság, az ízléstelenség, az egyszerűség, az elnyomás és a butaság.
Egyébként ha nem hiszed, nézz szét picit magad körül, ez a tipikus fideszes mentalitás. Innentől politika amit írok, de ennek a buta magyar népnek ez kell. A hurka, a trappista és a vacak házi pálesz, meg hogy az urak megmondják a szolgáknak, meddig mehetnek el.
A cseheknél igenis kialakult a jóízlés, az igényesség, és ennek megbecsülése. Amőgy ha nem hiszed, nézd meg azt, ők miképp tiltakoznak a közösségelennes dolgokért és miképp tűri ezt az ostoba megyar tróger.
De mondom, innentől ez műveltség és mentalitás kérdése.
12:41
Neked el tetszettek menni otthonról?
Azrrt ez is sok mindent elárul,hogy a szèp kastélyokat,városokat is a jelenlegi politikivàl magyarázza. Mi köze a "fideszes memtalitàsnak" ahhoz,hogy Csehországban miért van sok kastély?! Értem én,hogy ez nálad nagyon beindult,menj a politika kategóriàba,ott biztos kikavarjátok a fidesz és a cseh kastélyok közötti párhuzamot.
Komolyan nem èrtem azt,hogy ide hogy jön a politika?
Kérdező. Én is egyet értek a #4 válaszával. Ezekben a korokban(Habsburg,Nèmet-római Birodalom)kell keresni a választ. Csehországban hamarabb elkezdődött a polgáriasodás ès az ország földrajzi helyzetének valamint ásványkincseinek köszönhetően szépült meg és büszkélkedhet városaival,kastélyaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!