Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bulgáriában ha autót bérelnénk...

Bulgáriában ha autót bérelnénk, akkor azzal átléphetjük a határt? Burgaszból mennénk Isztambulba.

Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 11:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak ha hivatalaos névre szóló engedélyed van hozzá, de szerintem ilyet kérhetsz a kölcsönzőtől. Mi haverom apjának a kocsijával mentünk, és nem engedtek át a határon csak akkor amikor faxoltak otthonról egy angol nyelvű engedélyt a határállomásra.

Egyébként nem nagyon ajánlom, hogy Istanbulba kocsival menjetek... Én júliusban tettem meg ugyanezt az utat, (itthonról burgason kerezstül istanbulba kocsival) és utólag igen rossz döntésnek tartottuk, hogy autóval mentünk, több mint két órán keresztül kerestünk parkolót, nem kis stresszelések közepette. Botrányos a törökök közlekedési kultúrája, piros lámpát le se szarják, vagy 20dudáltak mögöttem, amikor megálltam a piros lámpánál, utcanév táblák se nagyon vannak, szóval tájékozódni is nehéz, stb. Bár megúsztuk minden baj nélkül, de mégegyszer nem vállalnám be...

2010. aug. 16. 09:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Amíg még friss az élmény, gyorsan megosztom mindenkivel. Pár napja megcsináltuk a fent említett túrát, annak ellenére, hogy többen le akartak beszélni róla. Még itthonról lefoglaltunk egy autót a rentacarbulgaria.com-nál, ők voltak az egyetlenek akik vállalták, hogy kivihetjük külföldre a kocsit. Reggel 5-kor indultunk, az út ~400 km és 5:45 óra volt háztól házig. A bolgár szakaszt túl kell élni, az nem Európa! Után a határon reggel kb 1 órát szarakodtak velünk, bolgár rendszámú kocsi, magyarokkal-ez nagyon nem akart összejönni nekik. A hivatalos engedély birtokában azonban nem volt probléma (Törökországba való belépésnél viszont kell hagyni egy másolatot az iratról, erre jobb előre felkészülni!)-nekünk ott lefénymásolták a helyi postán, de az is idő. Átléptünk Törökországba, és egyből négysávos, tükörsima, tökéletes aszfaltút fogadott minket. Ezután autópálya, ami fizetőkapus Kirkerellitől Isztambulig 7 török líra, de elfogadnak eurot is, vissza azonban lírában adnak. Isztambulra egy szavunk nem lehet, gps-es segítséggel 10m-re parkoltunk a kék mecsettől, egész nap ingyen! és nem az volt az egyetlen szabad hely a környéken. Innen az egész megnézni érdemes részt be lehet járni gyalog.

Még egy jó tanács: Ne tankoljatok Törökországban, 620 Ft volt a benzin litere, Bulgáriában kevesebb mint a fele.

Költségek:

-kocsi bérleti díj (2007-es Toyota avensis 2.0 benzin):200 euro/48 óra (ebből 60 euro a külföldre vitel)-300 euro kaució-átadáskor visszajár

-14 Tlíra autópályadíj

-benzin - kb 30.000 Ft (török tankolással:( )

Nagyjából ennyi, remélem segítettem, mindenkinek ajánlom ezt a nyaralást a nyaralásban!

2010. aug. 26. 19:58
 3/3 A kérdező kommentje:

Ami kimaradt:

Költség: 15 euro fejenként a vízum Törökországba, ez 1 hónapig érvényes.

A közlekedés pedig egyáltalán nem roszabb, mint Budapesten, ott is rommá tudják dudálni az embert, ha bénázik. Nekünk pedig mindenki megállt a piros lámpánál. Tavalyi nyaraláson a török riviérán valóban szartak a piros lámpára, de itt nem.

2010. aug. 30. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!