Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olasz- vagy Franciaországban...

Olasz- vagy Franciaországban élők! Hol lehet olcsóbban három hónapig élni e két ország déli nagy- vagy kisvárosai közül? Szempontok lent.

Figyelt kérdés

Albérlet, vagy apartman árakat, átlagos (legfeljebb közepes) színvonalú éttermek, cukrászdák árait, belépőjegyeket (múzeumok, színházak, sportolási lehetőségek), közlekedést figyelembe véve. Éjszakai élet nem érdekes.

Szicília városai (esetleg ezek szűk környezete), Nápoly vagy környéke, Szardínia szigete szemben Franciaország déli kisvárosaival, városaival.

Mennyit kóstálhat ott ahol ismerősök vagytok ez a három hónap? Vagy egy átlagos hónap?

2020. dec. 17. 22:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

"Franciaországban arra is rá kellett jönni, hogy a 6 Euros kávét ha a teraszon fogyasztom, akkor már 9 Euroba kerül majd."

Talán a Ritzben vagy a Champs Élysée-i hotelekben, esetleg a nizzai Negrescoban.

De egy bisztróban vagy "café"-ban 1,30-2,20 euró között mozog az ára, attól függően, hol vagy.

Délen, a "háttérvidéken" 12 eurós, kiadós menüt lehet kapni, amibe sokszor a pohár bor és vagy a sajt, vagy a desszert is beleszámít.

2020. dec. 18. 13:46
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát Dél-Olasz az egész olcsó Franciaországhoz képest mindenképp. De hogy munka az nulla az is biztos.

Az egyetlen addig jól működő szektort a turizmust ott tönkretette a válság.

2020. dec. 18. 18:01
 13/20 anonim ***** válasza:
86%
Hát nem tudom ti Nápolyban hol vettetek 6 euróért kávét :D ... A leghíresebb Piazza Plebiscito téren lévő Gran Caffè Gambrinusban is 1 euroba kerül a pultnál fogyasztva, 3,50€ ha leülsz asztalhoz (ez az összes helyen így működik).
2020. dec. 18. 18:24
 14/20 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, én a nápolyi árakat írtam, miután nagyváros, hibába délen van, olcsónak nem nevezhető. De pl ha csak pár kilométerrel kijjebb költözöl egy kisvárosba, akár már felére is csökkenhet pl az albérlet ára, fizettünk mi egy hangyányit nagyobb (50nm) lakásért 350€/hó árat is.

Neked kell tudnod, mennyire fontos, hogy nagyvárosban élj, vagy megelégszel egy kisvárossal is, ezek mint mindenütt itt is olcsóbbak több tekintetben.

2020. dec. 18. 18:28
 15/20 anonim ***** válasza:
33%

Bírom itt a sok fotelturistát.

Aki meg nem májkémkonzervekkel a zsebében járja a világot, azt lepontozzák.

Hot drinks

4.90

Grand cru Arabica Espresso

Expresso Grand Cru Pur Arabica

4.90

Decaffeinated

Café décaféiné

5.00

Deux Magots black filter coffee, served from the pot

Café noir filtre des Deux Magots, service au pot

6.40

Latte

Café crème

7.40

Viennese coffee

Café viennois

8.00

Arabica Grand Cru double Espresso

Expresso double Grand Cru Pur Arabica

8.00

Cappuccino

2020. dec. 19. 14:07
 16/20 anonim ***** válasza:
51%

"6 meg 9 euró egy (nem írok le jelzőket) kávé?! Édes mindegy mely országban, mikor kint, hol bent fogyasztva. 2000-3300 forint?!"

Az senkit nem zavar, hogy te mennyiért számítod át forintra az Eurot, de úgy tűnik, hogy sok csalódás fog még érni odakint.

Egyetlen gombóc fagyit sem kapsz -turisták által látogatott helyeken- 3-4 Euro alatt.

Jó számolgatást.

2020. dec. 19. 14:13
 17/20 A kérdező kommentje:

De ha egyszerűen nem tudok csak forinthoz viszonyítani, akkor igenis érdekel "kedves" lenéző, hogy forintban mennyi, hiszen így tudom csak, hogy milyen SOK.

Pontosan ezért kérdeztem azt, amit, de azt már látom nem volt ingerenciád elolvasni. Sebaj, majd más olvassa.

Szép estét. Szervusz.

2020. dec. 19. 19:37
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Café noir filtre des Deux Magots, service au pot"

Van neked fogalmad, hogy hol van a Deux Magots kávéház, és miért olyan híres? Hogy kik jártak oda és miért?

Talán a Wikiben elolvashatod, de nem hiszem, hogy valaha is jártál arra.

Különben nem hoznád fel példának.

Szóval ki is a fotelturista?

2020. dec. 19. 20:04
 19/20 A kérdező kommentje:
Szerintem is tizenhatoska csak takony gyerek módjára trollkodni jött fel ide. Véletlenül sem azért, hogy segítsen. Csak az a baj ezekkel, hogy kivétel nélkül mindenki látja mennyire átlátszóak. Profibban kellene csinálni az indokolatlan beszólogatást, de egyik sem tudja. :)
2020. dec. 20. 11:37
 20/20 anonim ***** válasza:
42%

Én voltam Nápolyban pár hetet 3 éve, én nem láttam olcsó árakat, már akkor 1.50 eur volt egy dobozos Coca cola. Fagyi kb 5-8 eur egy adag. Pizza 12 eur körül volt, egy tonhal sali 8-10 eur. És mint írtam ez évekkel ezelőtt volt, én ezt olcsónak nem tartom, bár viszonyítás kérdése, Koppenhágában a reggeli 2 dl kávém+ 2 db péksütim volt 20 euronyi korona.

De Nápoly csodás amúgy!!Meg az egész környék.

2020. dec. 23. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!