A pripjatyi 30km-es zóna látogatható turisták által?
Szervezetten igen, vannak erre szakosodott, engedélyekkel rendelkező utazási irodák megfelelő szervezett utakkal.
Önállóan nem mehetsz.
Szervezett úton látogatható. Régebben sem volt olcsó, de mióta készült egy folytatásos sorozat róla, elég sokan úgy érzik, valódi élmény.
Bár szerintem Kijevben értelmesebben tölthetnéd el az idődet, mint a prérin Geiger-Müller számlálóval bóklászva.
@4 Csernobil szerintem saját jogán is érdekes és tanulságos élmény, egy napot bőven megér.
Eljutni kimondottan könnyű, van 6-8 államilag jóváhagyott iroda, amelyik szervez ilyeneket, az alap túra egy napos, de vannak egészen extrém verziók is, amelyek nagyon közel visznek a reaktorhoz, meg tartalmaznak helyi hotelben alvást, nyilván jóval drágábban. Ukrán viszonylatban eleve nem olcsó móka, a sima egy napos út egy darab, az erőmű kantinjában elfogyasztott egyszerű (nekem talán borcs meg rántott hús - krumplipüré volt) ebéddel is 30k körül mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!