@1 Igen, például, hogy milyen ott élni és milyen az emberek.
Amúgy szerintem a bolgárok jó arcok, ha szereted a nyers szlávos modort, meg azt, hogy nincs ilyen kamu körbeugrándozás. Cserébe, ha tényleg szimpatikusnak talál egy pincér, simán lehet, hogy az este végére együtt rakijáztok. Én szeretem.
Akik negatív színben tüntetik fel az országot és lakóit, vagy nem ismerik Bulgáriát és a bolgárokat, vagy csak simán hazudnak.
A bolgár mentalitás igazi balkán-mediterrán. Szeretik az életet, jókat enni-inni-mulatni, igyekeznek nem belerokkanni a melóba, s nagyra értékelik, ha valamit makogsz a nyelvükön.
És nem azért, mert az előttem szóló ostoba nyilatkozta, hogy nem beszélnek idegen nyelveket. Dehogynem. Az idősebb generáció jellemzően a németet, a fiatalabbak az angolt. És hát persze az egyéb nyelveket is, orosz, lengyel, spanyol stb.
Bulgáriában jó élni. Ha olyan szerencsés vagy, hogy tengerparti városba vezet a sors (Várna, Neszebár stb.) vagy olyan gyönyörű helyre, mint például Sztara Zagora vagy éppen Veliko Tarnovo, szinte el sem tudod képzelni, hogy valaha máshol élj.
A bolgárok barátságosak, jó fejek. Nyilván ott is, mint mindenhol, vannak seggfejek és hülyék, de nem ez a jellemző.
Ja, és gyönyörűek a bolgár lányok.
6:
Láthatóan ezidáig csak a tengerparti túristanegyedekben járhattál. Csak akkor nem kellene olyanokat ostobáznod, hazugoznod, akik jobban ismerik az amúgy természetileg gyönyörű országot.
Egyáltalán nem mondanám, hogy tipikus balkán-mediterrán mentalitásuk lenne. Össze sem vethető a horvátok, szlovének, bosnyákok laza mentalitásával. Sokkal búval b.szottabbak, idegeskedőbbek, jobban hasonlítanak arra, ami nálunk van, és ez kombinálódik nem lazasággal, hanem trógerséggel.
És nem, nem beszélnek nyelveket. A legtöbb helyen próbálkoztunk angollal, némettel, semmi, még ott sem, ahol előzőleg a szállasfoglaló oldalon ígérték. Egy nagyon kevés beszélt oroszul, illetve Szófiában a fiatalok egy része azért tud valamennyire angolul, máshol nem igazán. És nem, nem az van, hogy örülnek, ha bolgárul beszélsz hozzájuk, hanem fordítva, ha nem bolgárul szólalsz meg, akkor felháborodnak, ugyanaz mint mikor nálunk kibeszéli az osztrákot a boltos, hogy a hülye osztrák miért nem beszél magyarul.
Megjegyzem, amiket felsoroltál messze nem a legszebb helyek Bulgáriában, a legszebb helyek messze vannak a tengerparttól, de a tengerparton is sokkal jobbak a kevésbé ismert helyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!