Mi férhet bele kocsi nélkül (repülővel) egy marosvásárhelyi hosszú hétvégébe?
Vásárhelyen érdemes megnézni a Kultúrpalotát, a régi szecessziós épületeket, a Várat, az Állatkertet.
A környéken pl. Gernyeszeg vagy Marosvécs, de autó nélkül macera eljutni (kisbuszok mennek tele zsákos cigányokkal, nem is tudom honnan indulnak).
Az előzőek által írottakhoz kis kiegészítés:
Gernyeszegre még vonattal el tudtok jutni, bár a kastély most nem tudom épp mennyire látogatható. Marosvécsre úgy tudom, nincs vonatközlekedés.
Segesvár szinte esélytelen vonattal, mert Gyulafehérvárig kellene majdnem kerülni. Lenne vagy 6 óra és jó drága is. Bár mivel Vásárhely és Segesvár is nagyobb városoknak számítanak, biztosan lesz kulturált buszközlekedés, amivel lent vagyok 1 óra alatt.
Kolozsvár megint csak messzebb van, de éppen be tudjátok vállalni, ha 3, vagy akár 4 nap is a rendelkezésetekre áll.
Még a parajdi vagy tordai sóbányának is érdemes lehet utánanézni. Mármint ha már bevállalnátok egy kolozsvári utat, akkor Torda például pont útba esik. Igaz, akkor már annak lenne értelme, hogy egyik reggel elvonatozni Kolozsvárra, estefelé lemenni Tordára, Tordán megaludni, másnap megnézni a sóbányát, utána pedig dél körül vissza Vásárhelyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!