Ha már átestem a koronavíruson, akkor utazhatok külföldre karanténkötelezettség nélkül?
Kb. egy hónappal ez előtt lettem ismét negatív, így (szinte) semmi esélyem, hogy ismét elkaphassam. Hallottam olyat, hogy 6 hónapig jogilag nem fertőződhetek újra, így szabadon utazhatok külföldre. Ez igaz?
Csak egy rövid látogatás lenne az egyik határos országba, kifelé nem lenne gond, viszont itthon semmiképp sem szeretnék ismét karanténba kerülni.
10-es. Éppen az általad belinkelt jogszabályban van a kivétel
(3) E rendelet hatálya nem terjed ki
a) a teherforgalomban történő határátlépésre,
b) a külföldre utazásról szóló 1998. évi XII. törvény 6/A. § (2) bekezdése szerinti hivatalos útlevéllel történő határátlépésre, valamint
c) arra a személyre, aki a Magyarországra való belépés során hitelt érdemlően igazolja, hogy a határátlépésre jelentkezés napját megelőző 6 hónapon belül a COVID-19 betegségen (a továbbiakban: fertőzés) átesett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!