Dolgozott valaki úgy hogy ingázott sopron és ausztria között?
Az érdekelne hogy reális Sopronba költözni és átjárni dolgozni pl Bécsbe vendéglátásba vagy betegellátásba?
Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Mármint? Sok az ingázó vagy nincs kiadó lakás?
Jelenleg Angliában dolgozok de család miatt mindenképp hazaköltöznék viszont ha tudok átjárnék dolgozni Ausztriába
igen én is valami ilyesmit szeretnék.
Van egy kisfiam aki 1.5 éves és 1 éve kint vagyok angliába...
Azért szeretném látni ahogy felnő.
BP n lakunk viszont ott is csak albérlet.
Megnéztem az árakat sopronban.. 120 ezer ft ért 1+2 félszobás lakások tömkelegét adják ki, ugyan ezért az árért BP en egy szép garzont kapsz a legköbb kerületben max.
Albérlet szempontjából sokkal jobb még igy is.
Autónk van, azt már én is látom hogy a vonat bérlet pl jóval drágább mint pl a napi kb 10-15L dizel amiből naponta oda vissza megjárom Sopron-Bécs távot, Dolgoztam kint ausztriában is és a kvalitásaim miatt sajnos túl sok munka közül nem válogathatok mivel betegápoló vagyok de amilyen ajánlatokat kaptam.... Azthittem hogy rosszúl látok... cég akivel beszéltem és nem csak ez csinálja ezt idősgondozással foglalkozik amit én is most csinálok kint londonban.
Olyan ajánlatot kaptam hogy 24 órás ottlakás az idős betegnél és 24 órás napi dijjam brutto 50euro ... na ezt nem akartam elhinni
Azt tudni kell hogy akiknek 24 órás ügyeletet adnak annak oka van ott szó szerint nem hagyhatod magára a beteget annyira sem hogy kiugra a boltba , folyamatosan gyogyszernezd kell és a háztartást is viszed , fözöl mosol takaritasz pelenkázod fürdeted eteted egyszóval egész napos programod van és imátkozol hogy éjjel ne legyen semmi mert akkor aludni sem tudsz...
Na erre fizetnek BRUTTO 50 eurot naponta... ami kb 2 euro / órára jön ki...
Angliában ugyan ezért a munkáért 130fontot kapok naponta + ottlakás + étel.
Ezért gondoltam úgy hogy ez Ausztriában sem lehet rossz ha egy nyamvadt étteremben 1700eurót kaptam amikor mosogattam de tévedtem.
Az idősgondozókat 2euró/ órába fizetik...
Szóval marad a vendéglátás ami remélem jövő március április környékén már újraéled és megprobálom ezt az ingázást mert ha már egy 1300 körül meg tudok keresni akkor már bőven megéri ingázni a családért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!