Hogy lehet megcsinálni az állandó lakhelyet németországban?
Figyelt kérdés
Németországban akarok élni, mit kell ehhez csinálnom?
Orosz állampolgár vagyok, de azért egy magyar állampolgárnak mit kell csinálnia, miylen papirok kellenek?
2010. aug. 6. 01:14
1/3 anonim válasza:
A kettő nagyon nem mindegy. Magyar (uniós) állampolgárként beköltözik az új lakásába oszt bejelenti.
Unión kívüli sokkal bonyolultabb. Kérvényezni kell, van csomó feltétele. Igazolni kell hogy van hol és miből élned, nem vagy beteg és még ezer féle dolgot. Német külképviseleten pontosan megmondják. Németországban pedig az idegenrendészeten.
2/3 anonim válasza:
Ahogy az előttem lévő is írta, uniós állampolgárnak egyszerű. Oroszként nem, ugyanis schengeni vízum van, de olyan, hogy schengeni tartózkodási engedély nincsen. Tehát először is ott meg kell szerezni a tartózkodási engedélyt. Ez, uniós állampolgár harmadik országbeli családtagjaként nem lehetetlen, de EU országonként máshogy megy. Azt külön meg kell tudni hogy a tartózkodási engedély jogosít-e munkavégzésre is, vagy kell külön munkavállalási (nálunk pl igen, Oroszországban viszont az RVP mellé kell razresenyie na raboti is). Utána meg bejelented a lakóhelyet, attól függ kinek a tulajdonában van a szóbanforgó ingatlan, azzal együtt kell beballagni az ottani okmányirodába...
3/3 anonim válasza:
Teljesen mas a ketto es ha te orosz allampolgar vagy, akkor azt a jogot kell kovetned. Magyarorszagrol semmi sem kell. Eltem Nemetorszagban es nem kellett se vizum, se semmi, de Union kivulrol kell letelepedesi engedely. Gondolom, hogy nagyon nehez megkapni hacsaknem nemet a hazastarsad. Ismertem ukranokat Nemetorszagban. Mikor lejart a vizumuk, vissza kellett menniuk. Volt, aki ferjhez ment nemethez, es ugy tudott ott maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!