Átlehet sétálni határon kívül pl szántóföldön Románi és Magyarország között, vagy bárhol máshol?
Ugye van a határátkelő pl Nagylaknál, ott igazoltatnak meg minden, de mellette végig szántóföld van, ami összefolyik a Magyarral és a Románnal. Szabályos ha átsétál ott az ember, vagy a földutqkon átmegy mondjuk autóval?
Nem vagyok körözött személy, vagy ilyesmi, csak kíváncsi vagyok mi van ilyenkor. Traktort is láttam ami a szántóföldön ment és hol Román hol Magyar oldalon volt. Ezt nézik pl a rendőrök ha valaki ott átmegy és büntetik vagy legális?
Lehet. De következményei is lehetnek.
Mert a lehet és a szabad két különböző dolog.
Ha mondjuk Ausztriába sétálnál át, vagy bármelyik 2 schengeni ország között, akkor nemcsak át szabad a zöldhatáron is sétálni, de még azt se nézi senki, hogy az ott átsétáló milyen állampolgár (az kiderül az utcán igazoltatáskor is, hogy van-e keresnivalója az EU-ban a harmadik országbeli állampolgárságú illetőnek). Schengen övezethatárán, ezen Románia kívülre esik, hivatalosan csak ellenőrzötten (átkelőhelyen ÉS igazoltatva) lehet átlépni. Gyakorlatilag én tudok olyan pontot a Dráván, amit simán átúsznék, mert mindig csak nem nézik, de egy mégis lebukás esetén azért is bünti jár, mert annak túloldala, Horváto., szintén Csak EU-s viszont Schengenen kívüli.
Ahol van ellenőrzés, ott illegális annak megkerülése, hivatalosan ennyi.
Román-magyar határon pedig ezt ismerem:
Ez nem rendes út, hanem elvileg egy földút. Nincs rajta átkelő. Azért gyalogosra állítottam a tervezőt, hogy útvonalterv is essen pont oda. Meg lehetne akár átHAJTással is próbálni, átlagföldúton is átmegy átlagszkg (csak az útvonaltervező kocsitval tuti rendes és átkelős útra akar vinni)...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!