Kezdőoldal » Utazás » Európa » Átlehet sétálni határon kívül...

Átlehet sétálni határon kívül pl szántóföldön Románi és Magyarország között, vagy bárhol máshol?

Figyelt kérdés

Ugye van a határátkelő pl Nagylaknál, ott igazoltatnak meg minden, de mellette végig szántóföld van, ami összefolyik a Magyarral és a Románnal. Szabályos ha átsétál ott az ember, vagy a földutqkon átmegy mondjuk autóval?

Nem vagyok körözött személy, vagy ilyesmi, csak kíváncsi vagyok mi van ilyenkor. Traktort is láttam ami a szántóföldön ment és hol Román hol Magyar oldalon volt. Ezt nézik pl a rendőrök ha valaki ott átmegy és büntetik vagy legális?

2020. aug. 30. 15:25
 1/8 A kérdező kommentje:
Vagy tegyük fel van egy erdős rész bárhol a 2 ország között és átsétálhatok bármikor ha épp kedvem tartja?
2020. aug. 30. 15:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem lehet schengeni külső határon csak úgy átsétálni. Hivatalosan persze, mert nyilván nincs épp minden szakaszon határőr.
2020. aug. 30. 15:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
szlovéniába, ausztriába és szlovákiába szerintem mehet egy eu-s állampolgár a mezőn át, a többi szomszédhoz hivatalosan nem.
2020. aug. 30. 16:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Schengenen belül elvileg igen, de a gyakorlatban a jelen helyzetben nem próbálnám meg. Külső határon biztosan nem, az tiltott határátlépés, minimum szabálysértés kategória.
2020. aug. 30. 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó ötlet, különösen Magyarorszàgra belépő irányban van jó esély a lebukásra, ráadasul most lehet, hogy a járványügyi szabályok megsértéséért is felelned kellene,a tiltott határátlépésen felül.
2020. aug. 31. 06:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Lehet. De következményei is lehetnek.

Mert a lehet és a szabad két különböző dolog.

2020. aug. 31. 12:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha mondjuk Ausztriába sétálnál át, vagy bármelyik 2 schengeni ország között, akkor nemcsak át szabad a zöldhatáron is sétálni, de még azt se nézi senki, hogy az ott átsétáló milyen állampolgár (az kiderül az utcán igazoltatáskor is, hogy van-e keresnivalója az EU-ban a harmadik országbeli állampolgárságú illetőnek). Schengen övezethatárán, ezen Románia kívülre esik, hivatalosan csak ellenőrzötten (átkelőhelyen ÉS igazoltatva) lehet átlépni. Gyakorlatilag én tudok olyan pontot a Dráván, amit simán átúsznék, mert mindig csak nem nézik, de egy mégis lebukás esetén azért is bünti jár, mert annak túloldala, Horváto., szintén Csak EU-s viszont Schengenen kívüli.

Ahol van ellenőrzés, ott illegális annak megkerülése, hivatalosan ennyi.

2020. dec. 10. 11:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Román-magyar határon pedig ezt ismerem:

[link]

Ez nem rendes út, hanem elvileg egy földút. Nincs rajta átkelő. Azért gyalogosra állítottam a tervezőt, hogy útvonalterv is essen pont oda. Meg lehetne akár átHAJTással is próbálni, átlagföldúton is átmegy átlagszkg (csak az útvonaltervező kocsitval tuti rendes és átkelős útra akar vinni)...

2020. dec. 15. 19:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!