Melyik országban telepednétek le szívesebben és miért?
Norvégiában jobb a fizu és több a hegy. Simán szebb ország szerintem.
És nem nehezebb letelepedni ugyanis Norvég-EU megállapodás szerint uniós állampolgárok szabadon költözhet ék és fordítva. Ez egy tévhit hogy nehezebb lenne. Norvégia az egyetlen EU-n kívüli ország ahova ugyanolyan könnyű költözni mint EUs országba.
Svédország soha nem volt szimpatikus jópár dolog miatt. Oda inkább nem mennék :D
De egyébként van még időm eldönteni, csak mivel nem tudom még jelenleg, így az a biztosabb, ha mindkét nyelvet megtanulom. Ha meg már oda eljutok, hogy mehetnék, akkor a nyelvvel ne legyen gond egyik esetben sem. A norvéggal kezdtem mivel az jóval könnyebb. Kicsit mintha az angol és a német keveredne.
A finn meg teljesen más, de viszont sokkal jobban tetszik. A szavak elég furák (számomra a megánhangzórendszer miatt), meg erre rátesz még egy lapáttal az agglutinálás.. brutális :D Látszik, hogy rokonnyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!