Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik országban telepednétek...

Melyik országban telepednétek le szívesebben és miért?

Figyelt kérdés

2020. aug. 24. 17:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Norvégiában jobb a fizu és több a hegy. Simán szebb ország szerintem.

És nem nehezebb letelepedni ugyanis Norvég-EU megállapodás szerint uniós állampolgárok szabadon költözhet ék és fordítva. Ez egy tévhit hogy nehezebb lenne. Norvégia az egyetlen EU-n kívüli ország ahova ugyanolyan könnyű költözni mint EUs országba.

2020. aug. 25. 12:35
 12/14 anonim ***** válasza:
80%
Ha nagyon nem tudsz dönteni, akkor kompromisszumos megoldásként szóba jöhet Svédország. :D
2020. aug. 25. 12:47
 13/14 A kérdező kommentje:

Svédország soha nem volt szimpatikus jópár dolog miatt. Oda inkább nem mennék :D

De egyébként van még időm eldönteni, csak mivel nem tudom még jelenleg, így az a biztosabb, ha mindkét nyelvet megtanulom. Ha meg már oda eljutok, hogy mehetnék, akkor a nyelvvel ne legyen gond egyik esetben sem. A norvéggal kezdtem mivel az jóval könnyebb. Kicsit mintha az angol és a német keveredne.

A finn meg teljesen más, de viszont sokkal jobban tetszik. A szavak elég furák (számomra a megánhangzórendszer miatt), meg erre rátesz még egy lapáttal az agglutinálás.. brutális :D Látszik, hogy rokonnyelv.

2020. aug. 25. 13:01
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Finnországban élek, voltam sokszor Norvégiában is, rengeteg dologban hasonlítanak. Én mindjuk nem terveztem a költözést, csak így alakult (férjemet áthelyezték). Munka, tanulás szempontjából nagyon jó ország Finnország. A nyelv nem nehéz, meggazdagodni nehézkes, mert irtó drága minden. Persze kérdés milyen melód van. Jelenleg az ország a Covid miatt kicsit macerás, pl. ha regisztrálni szeretnél, hogy kapj személyi számot (ez kell mindenhez) akkor hónapokig nincs szabad időpont. Az egyik ismerősöm itt van két hónapja de novemberig minden időpont foglalt az egész országban.. Az időjárás pocsék, ne felejsd el D-vitamint, különben fél év után totál depressziós leszel 😊
2020. aug. 25. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!