Hogy lehet az, hogy tele vannak a strandok román rendszámú autókkal, holott Románia sárga zóna?
Figyelt kérdés
Most hétvégén is megfigyeltem, hogy a strandok parkolóiban nem egy román (elsősorban arad megyei) rendszámú autókat látni, holott Románia sárga zóna. Kétlem, hogy egy strandoláshoz csináltatnának tesztet, azt se gondolom, hogy sportolók, mert az egyik strand pl. egy kis település, ahol normális úszómedence sincs.#sárgazóna
2020. aug. 4. 09:56
1/7 anonim válasza:
Egy "kis településen, ahol normális úszómedence sincs" kizárt, hogy akkora strand legyen, ahol tömegesen lehetnek emberek. Az a "nem egy román rendszámú" - kb. 4-5 - autó nem számít sokat.
Mellesleg elég sok román vendégmunkás dolgozik MO-on, akik tartósan itt vannak, nem mennek vissza hétvégékre Romániaba.
2/7 anonim válasza:
Én fogorvosként dolgozom Pest megyében, megdöbbennél, ha tudnád, hogy mennyi román páciensem van. Itt dolgoznak, főleg idény, mezőgazdasági munkákat végeznek. Nem tudom milyen gyakran járnak haza, de ha már itt tartunk ukrán páciensem is van, az pedig piros ország.
3/7 A kérdező kommentje:
Hát lehet,hogy vendég munkás,de egyik,akit láttam,hogy gyerekekkel szállt ki a kocsiból,és úszó gumival tartottak a strand felé. A vendég munkások többsége sztem nem a gyerekeivel van itt.
2020. aug. 6. 09:41
4/7 anonim válasza:
De, sok "vendégmunkás" családostól él MO-on, csak nem állampolgár!
5/7 anonim válasza:
Miért ne jöhetne?
Az országhatárt átlépheti, csak ha visszamegy akkor kell 2 hét karantén.
6/7 A kérdező kommentje:
Gyulai strand mai nap tömve román rendszámú autókkal, strandolni jöttek. Elvileg 24 órára át lehet jönni,igaz nem találok sehol erről semmit. Ezek biztos nem karanténoznak egy strand miatt.
2020. aug. 9. 19:28
7/7 A kérdező kommentje:
Mármint határ mentére át lehet jönni...
2020. aug. 9. 19:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!