Hol és hogyan tudnám magam a legolcsóbban teszteltetni a vírusra?
Bécsből utazok haza tömegközlekedéssel Magyarországra (vidék) jövő hétvégén, sajnos muszáj mert esküvő lesz a családban. A rokonság nagyrésze pedig idős, úgyhogy eléggé tartok tőle, hogy hazaviszem nekik a vírust. A 2 hét karantén nem megoldható, mert otthon lakok a családdal egy lakásban, és mikor hazamegyek, 10 nap múlva már esküvő.
Még ha az eseményen nem is puszilkodok senkivel, otthon a lakásban attól még átadom a vírust a szűk családnak, akik aztán tovább adják a többieknek is.
Ezért fontos lenne ha legalább lenne egy teszteredményem- bár tudom, nem 100% megbízható- de mégiscsak iránymutatásnak.
Nincs valami állami támogatás rá?
1-es, ez teljesen téves. A levett vért NEM tesztelik Covid-19-re, ráadásul a külföldi utazás LEHET kizáró ok (bár Ausztria lehet , hogy aktuálisan nincs rajta a listán), erről a veradas.hu oldalon lehet informálódni. És kamuzni kockázatos, hiszen a véradó könnyen lekövethető, ha baj van.
Állami támogatás nincs a tesztekre, hiszen a kormány jelenlegi álláspontja szerint alapvetően külföldről behurcolt esetekkel kell számolni és az az emberek szuverén döntése, hogy a kockázatok ismeretében elutaznak-e. Persze ezen lehet vitatkozni, hogy mennyire helyes gondolat, de ez hagyta el Gulyás gengszter száját.
Köszi mindenkinek.
Nem tudom hamarabb menni mert 24-én még vizsgám lesz az egyetemen. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!