Melyik európai országokban van most határzár? És szerintetek július 22-én lesz Ausztriában vagy Németországban?
"Igazából nem félek a vírustól, szerintem pont olyan, mint egy sima influenza," --- nem olyan.
Kérdező, az influenza nem egyenlő a náthás megfázással, mert gondolom azt kapod el évente egyszer.
Az influenza nagyon magas, akár 40 fokos lázzal, kiszáradással és más egyebekkel is járhat.
Az influenzára nem jellemző az hogy csak ülve tudsz aludni, mert egyszerűen nem kapsz levegőt.
"Magyarországon meg nem igazán járkálok sok ember közt, szóval ha esetleg elkapnám akkor sem fertőznék meg embereket."
Csakhogy nem tudod, hogy elkaptad-e vagy sem - mert tünetek nélkül is fertőz. Azt hiszed, nem vagy beteg, mert még nem jelentkeztek a tübetek, aztán mire kiderül, hogy elkaptad, addigra már megfertőzted a pénztárost, a szüleidet, a barátodat... Az is lehet, hogy már most is fertőző vagy (csak nem tudsz róla) - és épp Te fogod kivinni a barátodnak.
Ő sem tudott róla:
13-as, kötözködj nyugodtan - nem én vagyok az, aki nem érti a leírt szöveget :-)
Világosan leírtam, hogy tünetek nélkül is fertőz a koronavírus, akár kifelé menet Németországba is összefertőzhet embereket, a barátját is és annak környezetét, de utána itthon ugyanezt. Hiába nem mozog, szülei csak vannak, közértbe csak megy - de ezt fentebb már leírtam :-)
Jelenleg nincs határzár, de a határellenőrzést bevezetik.
Mint bizonyára hallottad már, 3 színre osztják az országokat:
-zöld: szabad ki-bejárás
-sárga: külföldi állampolgárok esetén sárga jelzésű ország állampolgárai ugyanolyan feltételekkel léphetnek be, mint aq magyarok
-vörös: innen külföldi állampolgárok nem jöhetnek be.
"Külön szabályok vonatkoznak a magyar állampolgárokra és hozzátartozóikra, illetve a nem magyarokra. Magyar állampolgár zöld jelzésű országból kontroll nélkül léphet be. Sárga vagy piros jelzésű országból belépve a határon egészségügyi ellenőrzés alá vetik és 14 napos karanténba kell vonulnia."
Szerdától lép érvénybe és minden szerdán felülvizsgálják az országokat.
Magánvélemény, hogy ha hirtelen megugrik több országban a fertőzöttek száma, akkor nem csak szerdánként fognak átsorolni országokat.
Itt van az országok listája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!