Kezdőoldal » Utazás » Európa » Valaki utazott már Svájcba...

Valaki utazott már Svájcba vonattal? Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Jövőhéten utazom vonattal Svájcba. Elfogják kérni a személyim, diákim? Milyenek a vonatok?
2010. aug. 1. 19:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Arra leginkább, hogy az esetek többségében nagyon pontosak. Szóval ne úgy menj ki, mint itthon, ahol alapból mindenki belekalkulálja a szokásos késést :)
2010. aug. 1. 19:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Oké! :D Köszi! :D
2010. aug. 1. 19:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként ha végül repülővel mennék, akkor ahhoz kell útlevél?
2010. aug. 1. 19:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Tagja a schengeni egyezménynek annak ellenére, hogy nem uniós, tehát elvileg nincs okmányellenőrzés, ami nem jelenti azt, hogy ne is vigyél.
2010. aug. 1. 20:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha vonattal mész, akkor számíthatsz, de nem kötelezően okmányellenőrzésre (elvileg nincs), de ugye a határőrök bárhol feltűnhetnek.

Ha repülővel, akkor van okmányellenőrzés, de ez csak azért, hogy valóban te utazol-e (mármint akinek a nevére a jegy szól).

Mindkét esetben elegendő a személyi igazolvány.

Amúgy én nem javaslom a vonatot, szerintem többre jön ki, mint a repülő.

2010. aug. 1. 21:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szerintem is jobb lenne a repülő.
2010. aug. 2. 01:20
 7/9 A kérdező kommentje:
Még sosem repültem egyébként. Valaki más fogja megvenni nekem a jegyet. Akkor annak a valakinek tudnia kell az adataim? mindent?
2010. aug. 2. 01:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Svájcban is van ellenőrzés a vonaton. Legalábbis múlt hónapban még volt. 12 óra volt az út kb. Gondolom a hálókocsis vonattal mész, mert eleve ezek este indulnak a Keletiből. Vagy összezsúfolnak 6 embert, vagy épp szerencsés leszel és alig lesznek a vonaton.

Ha repülővel mész, igen, kell tudnia az illetőnek az adataidat aki megveszi a jegyet.

2010. aug. 2. 09:32
 9/9 anonim ***** válasza:
A neved, születési időd és az útlevél vagy személyi igazolvány számod kell a repülőjegy vásárlásához.
2010. aug. 2. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!