Ha átkelek egy határon, úgy, hogy nem ismerem az ország nyelvét, ahova utazok, milyen ellenőrzésre kell számítanom?
Figyelt kérdés
Autóval mennék Ukrajnába. Angolul beszélnek a határon, esetleg magyarul? Egyáltalán mire szólíthatnak ott fel?2020. jún. 18. 10:41
1/7 anonim válasza:
Ha angolul beszélsz, sok gond nem lehet. Meg fogjátok érteni egymást.
2/7 anonim válasza:
Legtöbb határellenőrzésnél beszélnek angolul, és/vagy a határolt ország(ok) nyelvén
3/7 anonim válasza:
Hááát... pont az ukrán határon kb. oylan mutogatósan és 30-40-es angol szókinccsel rendelkeznek a határőrök...
4/7 anonim válasza:
A magyarral többet érsz ott, mint az angollal. Igazából ha nem gépfegyvernek álcázott Munkácsy-originált viszel be egy sertésvontatású, átalakított, rozsdamarta lopott Liazzal, túl sok kommunikációra nem lesz szükség.
(Amúgy pont Kisszelmencen , az ukrán-szlovák határon jártam úgy, hogy valamiért angolul kezdtem el beszélni az ukrán határőrnőhöz, aki erre a “Speak ide, speak oda, miért nem tanultok meg ukránul?” formulával reagált, így, magyarul . :)
5/7 anonim válasza:
Nekem a szerb határőrökkel vannak ilyen keveréknyelves emlékeim. Néha jobban örülnék, ha inkább az angol mellett lehetne maradni, az mindenki számára egyértelmű. Bár lehet, azt meg ő nem beszéli egyáltalán... Szóval átváltott magyarra, de olyan fura kiejtéssel meg szóhasználattal, hogy alig értettem, mit akar igazából mondani. Aztán meg még neki állt feljebb, hogy ő veszi a fáradságot, hogy magyarul szóljon hozzám, én meg csak értetlenkedem. :)
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jót derültem ezeken. Nem mintha sok csomagot vinnék, csak ruhákat, laptopomat, telefonomat, ilyesmi.
2020. jún. 18. 15:22
7/7 anonim válasza:
Személyit, illetve ott inkább útlevelet kérnek, esetleg a jármű iratait, biztosítási igazolást, megkérdik, hányan utaztok a járműben, hova mentek, megkérhetnek, hogy nyisd ki a csomagtartót/rakteret. Megkérdik, van-e nálad jövedéki adó köteles termék, cigaretta, dohányáru, mivel azokból csak korlátozott mennyiséget lehet átvinni a schengeni határokon vámmentesen, van-e fegyver az autóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!