Kezdőoldal » Utazás » Európa » ?Kinek melyik a kedvenc...

?Kinek melyik a kedvenc európai országa és miért?Olyan válaszokat várok(is)akik el tudnák képzelni hogy ott élnek az adott országban.

Figyelt kérdés
A földrajzi értelemben vett Európára gondolok.

2020. máj. 29. 11:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%
Nekem Olaszország (annak is inkább az északi része, Toszkána), és Hollandia, mindkét helyen szeretnék is élni 1-1 évet. Az előbbi valami egészen mesébe illően gyönyörű és nyugis, jó az idő, finomak a kaják, szépek az emberek, nem tudok róla rosszat mondani. Hollandia pedig szerintem egy nagyon példaértékű megtestesülése a demokráciának és a liberalizmusnak, lehet látni, hogy ha a nép és a kormány együtt dolgoznak akkor milyen remek dolgokat ki lehet hozni ebből a rendszerből.
2020. máj. 29. 15:19
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

Hát én éltem már 6 európai orszagban és mindenhol voltam

Liechtenstein tetszett a legjobban

2020. máj. 29. 15:30
 13/21 anonim ***** válasza:
87%

Hollandia és itt is élek.

Az emberek nyitottak, kedvesek, segítőkészek. Az ország szép, nagyon jó a tömegközlekedés, a gyerekeknek a tanulás, főleg az általános iskola nulla stresszt ad, a munkadat megfizetik, nem kell félni, ha beteg leszel, hogy kirúgnak. Az egészségügy elsőre nagyon fura, a magyarok -es amúgy a kelet europaiak- nagyon nehezen fogadjak el, hogy itt tenyleg be kell jelentkezni a háziorvoshoz, nincs magánorvos és kb mindenre első körben a paracetamol a javaslat. Kkmoly problémára viszont azonnal ugranak, pl mammográfiára 3 nap alatt be lehet kerülni és egy nap alatt lefuttatják a teljes kivizsgálást biopsziák együtt, ha mellrák gyanú van

2020. máj. 29. 15:31
 14/21 anonim ***** válasza:
89%
Olaszország nekem is nagyon bejön, a többi országból inkább egy-egy hely van, ahol el tudnám képzelni az életet: Berlin, Isztambul (az európai fele tetszik, tehát még belefér a kérdésbe).
2020. máj. 29. 15:31
 15/21 anonim ***** válasza:
#10 nem olyan rossz az idő, főleg lent délen
2020. máj. 29. 21:12
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

15

10-es vagyok.

Akkor Hollandia is meggondolandó, hiszen nagyon szép hely (jártam már ott), az emberek is kedvesek, és nagyon tiszta ország. Meg az ottani politikát ugyan nem ismerem behatóan, elég jókat hallani róla. És a nyelv sem annyira nehéz főleg hogy angolul és németül is beszélek, és a holland mindkettőre hasonlít azért.

2020. máj. 30. 22:14
 17/21 anonim ***** válasza:
59%
#16 jaj bocsi, az időjárást Angliára értettem :D én itt élek, a holland időjárásról nem tudok nyilatkozni.
2020. máj. 30. 22:43
 18/21 anonim ***** válasza:
82%

15,17

Semmi gond😅. Anglia sosem vonzott valamiért, nem tudom miért. De nem csak az időjárás miatt. Persze megértem azt is ha valakinek Anglia a kedvence.

2020. máj. 30. 23:59
 19/21 anonim ***** válasza:
90%

Szlovákia nekem a favorit,1 évet laktam is ott csak aztán hiányzott a család

Nagyon szép természetileg,a nyugati része kb Burgenland szint és közép-európai szinten talán a legjobb az infrastruktúra,a buszok modernek,a vonat mindig időben jön és a városok,falvak tiszták.

Csak ajánlani tudom,ha nem is életre de egy nagyobb kirándulást simán megér,nekem egyedül ami hátrány volt az a nyelv mivel rengeteg benne a kiejthetetlen szó a mássalhangzó torlódás miatt :D

2020. máj. 31. 00:58
 20/21 anonim válasza:
75%

Én Lengyelországot szeretem nagyon.

Imádom a nyelvet és hogy a kultúrájuk nem különbözik annyira a magyartól de azért vannak meglepő dolgok:D

Nagyon szeretnék ott élni is.

2020. jún. 16. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!