Melyik városba érdemes elmenni gasztronómiai szinten ?
Ízléstől is függ. Balkánon mindenhol zseniális kajákat ettem. Pl. Szarajevó, Belgrád. Nyugaton Barcelona, Dublin (ez mondjuk csak nekem volt nagy gasztroélmény, remek házias raguk Guinness sörrel és fish'n'chips-szel, jóféle birka), Párizs, Nápoly volt ahol nagyon jó volt a kaja, keletre meg Kijev, itt sok az érdekesség és az ukrán-orosz fogások is autentikusak.
London pedig nagyon drága város, drágább mint München.
Hát nem London jutna eszembe, mint gasztro-célpont. De tulajdonképpen bármelyik főváros, illetve nagyobb város, turisztikai célpont alkalmas lehet, hiszen a kínálat elég sokszínű a legtöbb helyen.
Ahogy előttem írták, Budapesten, meg Magyarországon többfelé is vannak már elég jó éttermek.
Ízlés kérdése is persze, hogy mit szeretsz. Ha a tengeri ételeket, halakat, akkor nyilván tengerparton érdemes nézelődni.
Egyébként pedig: gaultmillau.com
Én Firenzébe és Lyonba járok enni. Kifejezetten enni járok vissza mindkettőbe. Lyon külvárosában ott van a Saisons, a híres Paul Bocuse kulináris intézetének a gyakorló étterme, relatíve olcsón kapsz olyan kaját, ami máshol ötször-tízszer annyiba kerülne. Lyonban nem csak haute cuisine-t találsz, hanem bouchon -t is, mégpedig jó sokat, a Rue des Marronniers tele van velük, de a Chez Grand Mère a Rue du Bœuf-on is iszonyú finom. Firenzében a Fagioli mindig is nagyon finom volt, ott kifejezett haladás, hogy az elmúlt öt évben mindig volt angolul tudó pincér, előtte elég érdekes volt -- de még kézzel lábbal is valahogy mindig irtó finom ebéd került. Ott van aztán a Cibreo Café, a Osteria Antica Mescita San Niccolò és igazán számtalan jobbnál-jobb hely. Összeszedegethetem neked Google Maps history-ból hova szoktam menni :)
Hátránya mindkettőnek, hogy normális repülőtere nincs egyiknek sincs, csak ilyen zsebkendőnyi vicc. Viszont a római reptérről van közvetlenül Frecciargento Firenzébe, az megteszi. Sajnos a milánói reptérről rövid ideig volt csak közvetlen vonat. Lyonba meg a párizsi reptérről megy TGV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!