Horvátországba megyünk nyáron, Dubrovnikba. Amikor átmegyünk a bosnyák - horvát határon akkor fizetni kell?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 28. 14:14
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Esetleg tudnátok mondani ott nagyon szép strandokat, Dubrovnik környékén ahol jó a sznorklezés?
2020. ápr. 28. 15:09
4/7 anonim válasza:
Miért kéne fizetni a határon? Nem is értem.
Egy államhatáron két ok miatt merülhet fel fizetési kötelezettség: vám, illetve vízum. Vízum ezer éve nem kell a Balkánra, sőt már útlevél sem, uniós állampolgárok személyivel szabadon közlekedhetnek. Vámolni meg szintén nem kell, hacsak nem hoztok/visztek nagy tételben cigit, piát, drága elektronikus eszközöket, stb.
5/7 anonim válasza:
Mondjuk most nézem, pont Bosznia a vírus miatt márciusban visszaállította az útlevél-kötelezettséget mindenkinek. De ez csak ideiglenes intézkedés, és ha a vírus tovább tart, pláne ha fokozódik, akkor amúgy se nagyon fogtok menni most nyaralni szerintem...
6/7 anonim válasza:
Segítek: Nem fogtok nyaralni menni.
7/7 anonim válasza:
Szerintem nem mentek Horvátországba nyáron. Az őszt még lehet talonban tartani, de én akkor se mennék. De erre most válaszolni....
Európában sehol sem kell fizetni a határon normál körülmények között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!