Anglia tényleg olyan rossz hely lett?
Sokszor olvasom itt az oldalon, hogy mennyire sokan beszélnek negatívan Angliáról. Voltam már többször az országban és mindig magával ragadott, főleg a vidéki Anglia, a szép zöld növényzet, a tipikus angol házak. Amit mások negatívnak ítélnek meg, az nekem tetszik:
Sokszor borult, esős az idő. Én ezt nagyon szeretem, engem nem hangol le, utálom a meleg nyarakat, amik itt vannak Mo-n. Az egész országnak van egy megfoghatatlan hangulata. Tudom más kiràndulni és ott élni/dolgozni.
Azok véleményére vagyok kiváncsi, aki ott élnek/éltek.
Tényleg annyira rossz hely? Tényleg annyira elutasítóak lettek a bevándorlókkal?
Köszönöm utolsó a biztatást, nagyon bízom benne, hogy ki tudunk majd költözni pàr év múlva, még annak is ellenére is, hogy nem vagyunk phd-s orvos-kutatók vagy hasonlók:) nekem államigazgatási diplomám van, ami kinn semmit nem ér, páromnak kereskedemi végzettsége van. A pár év alatt még tudunk új szakmát is tanulni akár, a nyelv nekem megy, a férjemnek tanulnia kell. Bízom benne, hogy azért lesz még esélyünk, és nem zárkóznak el teljesen a bevándorlóktól, ahogy már tervezik és hogy van egy középút a szakképzetlen mosogató-takarító lét és a nagyon magasan képzett munkavállalók között is.
Nagyon jó lehet neked ott Bournemouth környékén. Nekem Postland tetszett nagyon:) De állítólag Brighton is klassz hely, ott még nem voltam.
Szeretném ha a gyerekünk majd megtanulna egy másik nyelvet is anyanyevi szinten, és ha egy kevésbé beszűkűlt országban nőne fel.
Ez lehet Anglia is, de ha tényleg rossz lesz ott a hozzáállás, akkor szóba jöhet akàr Skócia vagy Írország is. Én nyitott vagyok:)
Hogy lenne már rossz hely. A világ egyik legfejletebb országa, rengeteg a kulturális, természeti és történelmi látnivaló. Én a magam részéről rajongó vagyok, de nem csak Angliának, hanem az egész térségnek: Írország, Skócia, a kis szigetek, mind nagy kedvenceim.
Nyilván más valahol élni és dolgozni, mint csak turistaként körbejárni. Azt hiszem a negatív vélemények többsége olyan kivándorlóktól származik, akiknek nem jött be a számításuk kint. Illetve sokan olyan sokat dolgoznak, hogy összegyűljön a célként kitűzött összeg, hogy idejük sincs megismerni az ország jó oldalait Szóval alapvetően itt a személyes rossz tapasztalatok lehetnek a háttérben. Szerintem egy fiatal, aki mondjuk erasmussal eltölt kint fél évet, sokkal jobb véleménnyel lesz az országról, mint az, aki ugyanennyi időt egy gyárban vagy konyhában gürcöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!