Kezdőoldal » Utazás » Európa » Dél-Montenegróba hogy lehet...

Dél-Montenegróba hogy lehet elvergődni?

Figyelt kérdés
Ha a vírushelyzet úgy adódik idén nyár végén ősz elején csak beiktatnák egy hetes tengerparti üdülést. Dél-Montenegró lenne a befutó, csak nagyon úgy tűnik, hogy max autóval lehet lejutni. Valakinek esetleg valami tipp? Azt tudom, hogy Szarajevóból van buszjárat, oda meg van repülő is busz is. Szóval az egy opció, de jobb lenne valami kényelmesebb.

2020. ápr. 20. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Podgoricából jóval egyszerűbb busszal odajutni, de akár autós fuvarban is meg lehet állapodni az ottani taxisokkal és önjelölt fuvarozókkal. Ezen kívül Barba vonatok is járnak onnan, ezeket a ZCG üzemelteti. Buszmenetrendet is találsz a neten, de ezek megbízhatósága az egész Balkánon kérdéses - igazából bárhová utazol a régióban, ha nincs autód, türelmed, rugalmasságod, kommunikációs készséged mindig legyen. Ha ez megvan , élvezni fogod az egésznek a hangulatát. De ha ilyen gondtalan tengerparti nyaralgatásra vágysz inkább, akkor inkább kölcsönözz egy autót magadnak.
2020. ápr. 20. 17:20
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Utóbbi esetben a duda működőképességét rögtön ellenőrizd! :)
2020. ápr. 20. 17:21
 3/7 A kérdező kommentje:

Engem az nem tántorít vissza ha kalandos az odaút, csak mondjuk EU-n kívül ahol nincs mobilnetem jobban szeretem az egyszerűbb megoldásokat.

2020. ápr. 20. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:
16%

miniszterelnök úr - o 1g - is megmondta, hogy ennek a szezonnak kampó. Nem tudom mit nem lehet ezen megérteni.

Amőgy egész nyáron lesz repülő podgoricába, csak te nem szállhatsz majd fel rá. Vagy felszállhatsz, csak ott leszállás után bevágnak karanténba. Meg hazautazás után is. Ezt jelenti a kampó.

De a kocsival sem leszel kisegítve, ott minden határon kampó lesz. Tudom nem érted, mert miniszterelnök őr hazugságait elhiszed, de amíg nem lesz itt legalább 4 millió fertőzőtt, addig te azt fogod csinálni, amit mondanak: ülsz a valagadon.

2020. ápr. 20. 18:22
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

Négyes, melyik futárcég vitte ki hozzád a kristálygömböt? Én is rendeltem, de összetörte a DPD.

Kérdező, ez esetben Podgoricába repülj, aztán ott vagy a reptérről, vagy a buszállomásról könnyen el lehet jutni Barig, de akár Ulcinjig is.

2020. ápr. 20. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:
83%

Ha a repülő nem opció (de azt ajánlom), és nem akartok kocsival menni (fárasztó és hosszú út), akkor a vonatot javaslom. Kalandos és nem túl családbarát, de fiatal kalandvágyó pároknak pl. megérheti. Persze nem biztos, hogy nyárra ez helyreáll és nem is annyira olcsó, de nekünk pl. így jönne össze:

Budapest-Belgrád flixbus (nappal, kb. 5 óra, délelőtt ér oda, az esti vonatig városnézés)

Belgrád-Bar éjszakai vonat, reggel érkezés Barba. Onnan rengeteg helyi busz megy Ulcinjba, az országon belül elég jó a buszos közlekedés.

A Balkánon autózni nem a legkellemesebb, ez fokozottan érvényes Montenegróra. Ősszel lehet OK, de főszezonban Kotorban, Budvában lehetetlen és rettenetes parkolni, órás sorok vannak a határon, sok a hegyi út, stb.

2020. ápr. 20. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Dobre:)

Bárhogy... csak nehéz megtalálni a neten. Több mint 10-szer mentem arra az elmúlt 10 évben.

Legegyszerűbb autóval, Udvarnál mész ki, Sarajevo, Podgorica.

A másik nagyon egyszerű, de rettentő lassú Belgrád és a montenegrói Bár település között van vasút... régebben talán Budapestről is le lehetett juni átszállás nélkül, de most Belgrádban át kell szállni.

Busszal is biztos számtalan megoldás van... de mehetsz stoppal, bringával, gyalog, repülővel, hajóval Olaszon át... stb. Én nem szoktam nagyon megtervezni. Ne parázd túl, nem a világ vége :) És legalább Dél-Albániáig menj el! Hajde, hajde! (=gyerünk!)

2020. ápr. 24. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!