Nyilván sokan utálják az ukránokat, ezért nem értenek egyet az első válasszal. De a népek utálata és a városok szépsége nem függ össze. Kijev ősi város, hatalmas történelemmel, nyilvánvaló az elsősége.
Szófiában is sok értéket találni, és ott a környezete (Vitosa) is. Bukarest sajnos megszenvedte a közelmúlt diktátorát és megalomániáját. De van környéke is.
A pörkölt, a gulyás vagy a hortobágyi húsos palacsinta finomabb étel?
Na, szerintem ez pont ilyen kérdés. Nem lehet egyértelműen eldönteni, kinek a pap, kinek a papné, kinek meg a pap szakácsnéja (vagy a szomszéd nője, aki - Walther Matthau és Jack Lemmon filmje óta tudjuk... még zöldebb...)
Első vagyok, és bevallom, nem igazán értem, miért lettem lepontozva. Voltatok mindhárom városban?
Szófiának van hangulata, de egynapos program. A pár látnivaló egymás mellett van, így gyakorlatilag egy 3-4 órás séta keretében minden fontosat láttál. A város többi része balkáni viszonylatban sem nevezhető sehogyan szépnek, de a természet körülötte igen.
Bukarest izgalmas csúfságával, megalomán épületeivel nekem nagyon tetszett turistaként, de a _szép szó azért sehogy nem állja meg a helyét.
Kijev a magyarok körében népszerűtlen úticél, pedig lenne mit nézni itt. Az aranykupolás templomok, kolostorok (pl. Lavra) egyszerűen gyönyörűek, és bár a város jelentős része panel, a belvárosi rész nem kicsi, így több napra elég látnivaló akad. Persze megalomán épületek vannak itt is (pl. az Anyácska-szobor), de hangulatban és építészetben is messze érdekesebb desztináció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!