Portugáliában mit érdemes megnézni? Lisszabonba érkezünk, Portóból jövünk haza. Egyéb szép város?
Én Lisszabont és a környékét ismerem. Amit a városbeli látnivalókon kívül érdemes megnézni még nevezetességeket:
- a palotakomplexum Mafrában (királyi palota, bazilika, kolostor, könyvtár egyben)
- Sintra városa és környéke (a Pena palota és egy csomó kisebb főúri villa, nyári rezidencia + az óceánpart a kontinens legnyugatibb pontjával)
- Alcobaça (a ciszterci templom és kolostor)
- Batalha (a dominikákus templom és kolostor)
- Fátima (Európa egyik legnagyobb zarándokhelye)
- Tomar (a templomosok középkori vára és a kolostor)
Fátima kivételével a fentiek mindegyike a világörökség része is egyben. Mafra és Sintra közel, kb. 20-30 km-re található a fővárostól, oda simán ki lehet jutni akár tömegközlekedéssel is egy-egy napos kirándulás keretében. Alcobaça, Batalha, Fátima és Tomar kicsit messzebb vannak, olyan 100-120 km, de bérelt autóval simán bejárhatók, autópálya vezet majdnem végig, és ezek egymáshoz közel vannak, úgyhogy egy nap akár többnek a megtekintése is összekapcsolható.
Esetleg szóba jöhet még Évora városa, az is olyan 100 km Lisszabontól délkeleti irányban. Ott én nem jártam, de az is eléggé híres, és az óváros a világörökség része szintén.
Mi május 21 mentünk volna de törlik a repülőt :(
Fáj a szívem..
De amint lehet újrafoglalom.
Sintra,Tomar,Batalha,Évora.
Én tegnap jöttem volna haza szervezett úttal. Jövőre remélem kijutok,mert nagyon vártam.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!