Kezdőoldal » Utazás » Európa » Magastátráról információ?

Magastátráról információ?

Figyelt kérdés
Árra lennék kíváncsi ,hogy a gerakfalvy csúcson kívül van e még olyan hegy ahol csak túravazetővel szabad felmenni.Válaszokat előre is köszönöm!
2020. márc. 30. 09:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ahova nem vezet jelzett turistaút, de mégis olyan szép útvonal vagy csúcs, ahova azért szoktam menni... Ahova nem megy jelzés, ott tilos a túrázás. Vagy csak engedéllyel+vezetővel.… Nézz a térképre és látni fogod!

Ott van pl. a Lomnici-csúcs... a Kőpataki tótól csak felvonóval lehet felmenni, úgy tudom nem vezet tovább jelzett út, mert annyira meredek és veszélyes, csak mászók szoktak arra járni...

De szerintem a jelzett utak között is vannak elég durvák, pl a Sas-út... Szóval nem tartom jó ötletnek, hogy direkt keresd a veszélyt, van ebben elég amúgy is...!

2020. márc. 30. 10:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem keresem a veszélyt.Csak még a Tátrában nem másztam.És szeretnék egy hegyet idén megmászni.A Gerlachfalviról megtudtam hogy csak túravezetővel lehet mászni.Gondoltam van olyan hegy amit tudna valaki ajánlani.Mondjuk lengyelország legmagasabb pontját szemeltem ki.

Elég tapasztalt hegymászó vagyok.Már több magasheggyel a hátam mögött.50-60 kissebb hegyekkel, sátorozással és túrázással együtt.

2020. márc. 30. 10:26
 3/7 subrette ***** válasza:
82%
Lengyelország legmagasabb pontja a Rysy (Tengerszem-csúcs a magyar neve). A lengyel-szlovák határon van. Mindkét oldalról jelzett turistaút vezet rá, így túravezető nélkül megmászható. A szlovák oldalról felvezető turistaút könnyebb, mert a lengyel oldal eléggé kitett és meredek.
2020. márc. 30. 11:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó!! Nagyon szépen köszönöm!
2020. márc. 30. 12:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szlovák oldalon ami nincs jelzett turista útvonalon, oda csak hegymászó igazolvánnyal vagy vezetővel lehet felmenni, 3-as nehézségűnél könnyebb hegymászó útvonalon hegymászó igazolvánnyal nem, csak vezetővel. Lengyel oldalon néhány védett területen kívül bárhová mehetsz, de ha el akarod hagyni a jelzett turista utakat, akkor azt dokumentálnod kell valamely menedékházban a hegymászó könyvbe, induláskor és érkezéskor is.
2020. márc. 30. 13:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az információt!
2020. márc. 30. 13:23
 7/7 anonim válasza:
100%

Több hegyi vezetős csúcs van a Gerlachon kívül. ilyen a Tátra-csúcs, Jég-völgyi-csúcs, Lomnici-csúcs vagy a Kézsmárk-csúcs.. hogy a legnagyobbakat emeljem ki.

ha szabadon túrázható csúcsokra vágysz akkor a Tengerszem, *Kis-Viszóka és Fehér-tavi-csúcsok azok amik technikásak kis mértékben.

*észak felől meredekebb az ösvény és nehezebb is

2021. febr. 4. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!