Magastátráról információ?
Gondolom ahova nem vezet jelzett turistaút, de mégis olyan szép útvonal vagy csúcs, ahova azért szoktam menni... Ahova nem megy jelzés, ott tilos a túrázás. Vagy csak engedéllyel+vezetővel.… Nézz a térképre és látni fogod!
Ott van pl. a Lomnici-csúcs... a Kőpataki tótól csak felvonóval lehet felmenni, úgy tudom nem vezet tovább jelzett út, mert annyira meredek és veszélyes, csak mászók szoktak arra járni...
De szerintem a jelzett utak között is vannak elég durvák, pl a Sas-út... Szóval nem tartom jó ötletnek, hogy direkt keresd a veszélyt, van ebben elég amúgy is...!
Nem keresem a veszélyt.Csak még a Tátrában nem másztam.És szeretnék egy hegyet idén megmászni.A Gerlachfalviról megtudtam hogy csak túravezetővel lehet mászni.Gondoltam van olyan hegy amit tudna valaki ajánlani.Mondjuk lengyelország legmagasabb pontját szemeltem ki.
Elég tapasztalt hegymászó vagyok.Már több magasheggyel a hátam mögött.50-60 kissebb hegyekkel, sátorozással és túrázással együtt.
Több hegyi vezetős csúcs van a Gerlachon kívül. ilyen a Tátra-csúcs, Jég-völgyi-csúcs, Lomnici-csúcs vagy a Kézsmárk-csúcs.. hogy a legnagyobbakat emeljem ki.
ha szabadon túrázható csúcsokra vágysz akkor a Tengerszem, *Kis-Viszóka és Fehér-tavi-csúcsok azok amik technikásak kis mértékben.
*észak felől meredekebb az ösvény és nehezebb is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!