Szlovákiába nem tudott átmenni egyik ismerősöm ma a határon a Koronavírus elleni határellenőrzés miatt, mivel csak szlovák lakcímmel rendelkezők mehetnek át. Bécs-Larnaca Larnaca-Pozsony repülőutam lenne, majd szlovákból jönnék Győrbe. Átengednek?
Nem fogják feloldani 15 nap múlva - ez tuti.
Az olaszoknál febr. 23-án, majd 3 hete 200 fertőzött volt és 5 halott. Ma, hangsúlyozom, még nem telt el 3 hét, van 17.660 fertőzött és 1.266 halott.
Ha csak a fertőzések számát nézed, biztos lehetsz benne, hogy jelenlegi ciprusi 21 fertőzöttből 2 hét múlva sokszorosa lesz - még akkor is, ha állítólag a vírus "nem szereti" a meleget.
Thaiföldön kb. egy hónappal ezelőtt még csak 8 fertőzött volt - most 82 (az igaz, hogy lassabban nő a fertőzöttek száma)
Ha érdekel, akkor itt tudod követni az "élő" vírustérképen minden nap az adatokat, országonként lebontva.
"Én pozitivan állok a dologhoz"
Én is, de itt a realizmus sokkal többet segít :-)
Konkrétan Olaszországban élő ismerősöm mondta bő egy hónappal ezelőtt, hogy ők nem paráznak, élik tovább az életüket... Aztán elkezdődtek a megbetegedések és épp ma mondta ki, hogy sokkal nagyobb a baj, mint gondolta volna... Az egészségügy összeroppani látszik a hirtelen jött nagy számú megbetegedésektől. Kevés a lélegeztetőgép és választaniuk kell, kit tegyenek gépre: időset vagy fiatalt?
Mindez Olaszországban. Akkor el lehet képzelni, mi lesz itt, ha nem előzzük meg a bajt és nem maradunk otthon.
És de, igen, az élet megállhat, mert ha nem állítjuk meg, akkor vele együtt a járvány is elvisz nagyon-nagyon sok embert - és nem csak időseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!