Ne tervezzünk be utat 3 hét múlva a koronavírus miatt?
Én jövőhéten repülök haza Angliából Magyarországra.
Ne menj olyan helyre ahol karantén van, és ennyi.
A kérdés az, hogy mennyire fontos számodra ez az utazás. Ma például simán belevágnék, mert nincs járvány ott, ahol vagyok (Magyarország), így az indulási helyem miatt nem vágnának karanténba. Németországban nagyjából napi pontossággal elérhető a statisztika, lehet belőle mazsoláznj, nagyjából belőheted, hogy hol van nagyobb esély a helyi góc miatt vesztegzár elrendelésére.
De hogy mi lesz 3 hét múlva ...
Szó szerint nem lehet tudni mi lesz, ezért is sok szakértő tartózkodik amikor a jövőről beszélnek és nem mondanak konkrétumokat, sőt el is mondják hogy nem tudják.
Ha mégis akkor elég csúnyag világképet festenek le.
Legalábbis amit eddig hallottam (többnyire külföldi médiából).
Szóval én nem most tervezék utakat ha nem muszáj. Nem, mert óriási nagy baj lesz, hanem mert bármi lehet.
Olaszországban pont egy héttel ezelőtt vasárnap reggel rendeltek el karantént, akkor volt 200 fertőzött és 3 halott.
Ma, 1 héttel később több, mint 5 -szöröse !!! a fertőzötteknek és 29 halott (tízszerese)
Kérdező, Németországban is felgyorsult a megbetegedések száma, 3 nappal ezelőtti cikkben 1 nap alatt 3 tartományban találtak fertőzötteket.
Ki a csuda tudja megmondani, hogy 3 hét múlva hol és mikor rendelnek el karantént - amikor egyik napról a másikra sokszorosa lesz a megbetegedések száma.
Még valami: lehet, hogy kimentek, lehet, hogy nem lesz karantén, aztán hazajöttök és kiderül, hogy kint olyan környezetben mozogtatok, ahol fertőzöttek vannak és szépen hazahoztátok a környezetnek: ha Te nem is, idős szülő vagy legyengült immunrendszerű ember megbetegedhet tőle, akár meg is halhat.
És fiatalok is elkaphatják - az olaszoknál egy 30-as férfi kapta el és fertőzött körbe egy csomó embert, mert nem tudták, hogy koronavírusa van és elsőnek hazaküldték, mivel nem volt Kínában, nem is vizsgálták rá. Kb. 30 embert fertőzött meg így :-( Kiderült, hogy a munkahelyén egy kollégája járt Kínában, az fertőzte meg.
#9 (másik vagyok)
Ha ilyen ütemben halad, akkor áprilisra tetőzik, májusra már csökkenhetnek az új esetek.
Még várnék a dologgal, lehet bevállalható lesz. Legalább nem lesz senki 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!