Ausztriában Bécs után 5 db 100 ezer főnél népesebb város van (Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck, Klagenfurt). Hogyan állítanátok szépségi sorrendbe ezeket a településeket? (1: legszebb,5: legkevésbé szép)
Nekem első Salzburg.
A világörökség okán második Graz.
Innsbruck nagyon más, mint Klagenfurt. Az egyiket hegyek övezik, a másnak a Wörth-i tó az ékessége. Kinek melyik tetszik jobban.
Az ötödik Linz, mert inkább ipari jellegű város, bár a belváros szép. Kb. olyan Miskolc jellegű.
1. Innsbruck - a hegyek egyszerűen elvarázsolnak, nekem ez a legszebb. Talán a legkisebb is, így önmagában talán nem is állja meg a helyét, de egy-két napra érdemes benézni.
2. Salzburg - szép, kicsit már giccses is, tele turistával
3. Graz - hangulatos, előbbieknél jóval nagyobb, több látnivalóval
4. Linz - nem csúnya, sőt sok kulturális látnivaló van, de nem egy maradandó élmény. Kicsit ipari jellegű.
Klagenfurtban nem voltam.
Szia!
Bár Innsbruckban és Linzben még nem jártam, de már nézegettem őket.
1. Salzburg és Innsbruck - holtverseny
3. Graz
4. Klagenfurt
5. Linz
Bár tény, hogy Salzburgban nagyon sok turista, de mindig megfog, és nem tudjuk megunni. Mindig találunk valami új felfedezni valót, és a városkártyája az egyik legjobb ilyen jellegű konstrukció.
Salzburg
Graz
Innsbruck
Klagenfurt
Linz
Ha a kicsit tágabb környezetét is nézzük a városoknak (mit lehet fél/egy óra autózással megnézni) akkor Grazot hátrébb sorolnám.
1. Innsbruck
2. Graz
3. Salzburg
4. Klagenfurt
5. Linz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!