Kezdőoldal » Utazás » Európa » Van, aki esetleg volt Máltán,...

Van, aki esetleg volt Máltán, és tudna válaszolni az alábbi kérdésekre?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Máltára készülünk, és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem;

Milyen a tömegközlekedés? Tényleg nagyon kaotikus?

5 napra mennénk, milyen tömegközlekedési lehetőséget ajánlanátok? (Explorer Card, Talinjha card kozul stb..)

Hogyan tudunk átjutni a másik 2 szigetre? (Comino, Gozo), milyen áron?

Bankkártyával mennyire lehet az ottani helyeken fizetni?

Ismertek eldugott látványos helyeket, amiket kár lenne kihagyni?

Az ott lakó emberek kedvesek?

Mennyire drága? Milyen árakra számíthatunk?

Mi az amit semmiképp sem kellene kihagynunk?

Egyéb jó tanácsok?

Köszönöm szépen! :)

2020. febr. 24. 18:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Mi pár éve voltunk. A tömegközlekedés teljesen normális... Lehet, hogy nem takkra jön a busz, de szinte bárhová el tudtok jutni vele. Mi délen voltunk, Valettával szemben, az öböl túlpartján. Simán jegyet vettünk, nem volt semmilyen Card-unk. Busszal el lehet jutni északra, és onnan hajó visz át Gozo-ra. Ott a kikötőben taxisok hada vár arra, hogy adott összegért körbevigyen a nagyobb látványosságokhoz. Ott Gozo-n nem túl sűrű a buszközlekedés. Lehet, hogy lehetett volna alkudni, de négyünket 50EUR-ért egy fél napon keresztül körbevitt a taxis, jó kis fürdőhelyekre is... AMíg strandoltunk, vagy nézelődtünk, ő hűsolt az árnyékban.

Az árak nem voltak vészesek, de már konkrétan nem emlékszem...

2020. febr. 24. 19:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A tömegközlekedés tényleg néha kaotikus. A 7 napos (7-Day 'Explore Card) jegyet érdemes megvenni.

Kompok:

[link]

Olvass vissza jó néhány oldalt ezen a fórumon, ahol mindenre választ kapsz és még kiváló fotók helyeire is mutat!

[link]

2020. febr. 24. 19:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Én már több mint tíz éve jártam ott, szóval a közlekedés azóta változhatott sokat. Már csak azért is, mert én még szerencsére utazhattam a régi, klasszikus, sárga-piros buszokkal. Ezeket a 2010-es évek folyamán elvileg lecserélték teljesen, és ma már mindenhol teljesen modern buszok közlekednek. Másrészt viszont a közlekedés és különösen a tömegközlekedés kaotikussága abból adódik, hogy az utcák rendkívül szűkek, a városokban kevés a hely. Ez egy olyan adottság, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni.

Gozót mi úgy néztük meg, hogy kibéreltünk egy kocsit sofőrrel együtt egy egész napra, és ő értünk jött a szálláshoz, átvitt kompon, aztán körbejárta velünk az egész szigetet, meg vissza is hozott. Fogalmam nincs már, mennyibe került, de 3-4 fő esetén bőven megéri szerintem. Persze kocsit lehet magában is bérelni, de a baloldali közlekedés és a helyi vezetési kultúra látványa akkoriban ettől még elriasztott. Azóta mondjuk már vezettem ennél extrémebb helyeken is. :)

Ja, egy praktikus tanács: ha a paolai hipogeumba is menni akartok, akkor oda feltétlenül jó előre, azaz már hónapokkal az út előtt foglaljatok helyet az interneten! Nagyon korlátozott a befogadóképessége, naponta csak néhány tucat látogatót engednek be. De kár lenne kihagyni, hiszen világörökségi helyszín, és a fővárostól pár kilométerre található. (Jó, mondjuk Máltán minden nagyon közel van. :))

2020. febr. 25. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!