Ti utaznátok ilyen helyzetben Olaszországba? (Bari)
Ha lemondható még a szállás és atteheto a járat, akkor modositanam későbbre.
Ha viszont már minden fix, akkor várnék. Akár 1 nappal előtte is ráérsz eldönteni, hogy mi legyen.
Jelen pillanatban én elmennék. De valószínű több lesz a fertőzés és le fogják zárni a többi tartományt is.
Én elutaznék, persze azért a szükséges óvintézkedéseket megtenném. Utasbiztosítást szerintem köss, csak biztos ami biztos, az már nem olyan nagy tétel.
A vírus kitörésének idején, szilveszter tájékán én is Ázsiában voltam, Srí Lankán. Láss csodát, semmi bajom, pedig már lassan két hónapja itthon vagyok. Nem kéne lehülyézni egymást.
23-as, az a helyzet, hogy itt az időtényező nagyon nem mindegy: Te szilveszterkor voltál, ez viszont igazából január 23-án kezdett eldurvulni, de ekkor - sőt, még január végén sem - még Thaiföldön nem volt egyetlen fertőzött sem. Ezt azért tudom, mert van ott ismerősöm. Majd napról napra nőtt a fertőzöttek száma, mára már 37.
12,21-es viszont 2 hete van itthon, ami azt jelenti, hogy már javában dúlt a járvány, amikor hazajött.
És úgy látszik, hogy 12-es nem tudja, hogy ha Ő nem mutat semmilyen tünetet, akkor is hordozhatja magában a vírust és megfertőzhet másokat, akik eseleg gyengébb immunrendszerűek.
Szerintem nem hülyéztünk le senkit és nem is kell rettegni, de igenis, óvatosnak kéne lenni és nem "legénykedni". Itt ugyanis nem csak az a probléma, hogy valaki megbetegszik és ha erős a szervezete, felgyógyul, hanem inkább az, hogy baromi gyorsan terjed, fertőz a vírus és ezzel másokat is megbetegít.
Mivel már Magyarországon is elkaphatod, így semmivel nem vagy ott sem nagyonn veszélyben. Ráadásul ha 50 alatt vagy és nincs semmilyen szívbetegséged stb., akkor kevés az esélye, hogy komoly bajod legyen.
Persze utána 2-3 hétig idős vagy beteg családtagok, emberek közé ne menj, ha teheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!