Ha most igénylek új személyigazolványt a lejárt helyett,2 hét múlva fogok tudni utazni vele?
Hááát, "határeset".
Nézd meg, nem lehet-e sürgősségivel kérni, mint az útlevelet. Azt (jó sok pénzért) akár másnapra megcsinálják.
Menj be, kérd ki az ideiglenest. Ausztriába azzal is tudsz utazni. Aztán mikor megjön a rendes személyid, bemész és leadod az ideiglenest.
Hacsak nem hosszú tàvra tervezel Ausztriába menni, az ideiglenes személyi csak 1 hónapig érvényes.
Megkapod simén 1 hét alatt a személyit. Kérd úgy, hogy bemész a személyidért az okmányirodába. Én is nemrég csináltattam. Hétfőn intéztem, pénteken telefonáltak, hogy mehetek érte.
Még valamit. Személyi igazolványt az országban bármelyik okményirodában megtudod csináltatni. Ha tudod vidéken csináld, ott gyorsabb mint Pesten az ügyintézés.
Én budapesti lakos vagyok, és Szécsényben csináltattam a személyimet. ( ott nyaraltam 2 hetet, így megcsináltattam ott)
Más okmányod van?
Én 2 évig nem csináltam. Személyit, mert volt jogsim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!