Cserediáknak megyek egy hónapra, az alábbi szempontok szerint Kassa vagy Pozsony legyen?
Szlovákul nagyon jól beszélek, mindkét városban voltam. Kassát imádom, és túrázom is
A tátra kozelsege miatt valasztanam Kassat, sokat tudnek turazni es pezseg a varos
Viszont Pozsony megiscsak fovaros, es kozel lenne Csehorszag, Brno , Praga amit vegre megtudnek nezni🤷🏻♀️
Becs szinten egy ora
Pozsonytol a Tatra messze van
Ti melyiket valasztanatok a helyemben?
Simán Pozsony. Az sem egy nagy eresztés, de ahogy írtad, közel van Brno, ami viszont a kedvenc közép-európai városom. Kassa tökéletesen semmilyen, ha érdekel Délnyugat-Ukrajna (érdekljen, szuper hely), akkor jó maximum, de klasszik kirándulásokra sokkal inkább Pozsony.
Nem beszélek se szlovákul, se románul, se ukránul, se szerbül és így sem ért soha sehol atrocitás magyarként, legyen az bármelyik környező ország, pedig voltam mindenféle falvakban is.
Kettes, ez aztán a fontos szempont... Több szlovák és magyar barátom is él Pozsonyban, rendszeresen járok oda és a legdurvàbb atrocitás az volt, hogy az egyik állomasi restiben egy 60 év körüli részeg fickó eldödögte: "Na Slovensku po slovensky!", majd visszaaludt. :) Ez így kb 15 év "magyarellenes" termése.
Kérdező, ha a szempont érdekes helyek felfedezése, akkor Pozsonyból több szép város érhető el, ellenben Kassáról könnyebb a szép természeti környezetet tartogató Tàtra és a Szlovák Paradicsom elérése - és valóban, Kárpátalja és Ukrajna délnyugati része is közel esik, ahol aztán van bőven felfedeznivaló.
Ezt a magyarbarat hulyesegeket legyszives hanyagoljuk mar🤷🏻♀️ A sokadik utan mar annyira feltudnak idegesiteni. Joparszor voltam SK-ban (rengeteg helyen az orszagon belul) es sosem bantottak mert magyar vagyok
Ha te is ugy viszonyulsz hozzajuk akkor senki se fog a szarmazasod miatt utalni, en imadom a szlovakokat es csodalom a termeszetuket
Es hozzatennem a magyarok sokkal jobban rasszistabbak mint a szlovakok de inkabb ne meniunk bele mert unalmas mar
Koszonom a valaszokat 😊 Tok nehez donteni mert Kassa gyonyoru, porog az elet es nagyon szeretem a Tatrat
Viszont a Tatrat megiscsak elernem 3 oran belul, Brnoban pedig meg sosem voltam es imadom Csehorszagot is
Pozsony annyira nem a kedvencem, az ovaroson kivul annyira azert nincsenek szep helyek, ellenben Kassaval
Miért gondolod, hogy Pozsonyban kevésbé pörög az élet mint Kassán?
Van egyetem, csomó fiatal, rakás turista, végtelen mennyiségű klub, kocsma, étterem stb.
Ha 1000 méternél alacsonyabb hegyen is hajlandó vagy túrázni :-D, akkor rögtön itt van a Kis-Kárpátok, de kocsival kb. 2 órára van az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra is.
Magyarok rasszistábbak mint a szlovákok... xD
Ez jó volt, főleg hogy itt élek SK-ban, ez egy jó nagy adag f3szsag volt :D
Feldobtad a napom, koszi! :)
En inkabb Kassat ajanlom,
Nem szeretem Pozsonyt betondzsungel, tele idota bekepzelt emberekkel. Folyamatosan dugó van órákat lehet állni...
A turistalatvanyossagokat tekintve nincs több minden mint Kassán.
A másik dolog meg te turistaként jöttél ide nem vagy Szlovákiai magyar. Hozzatok Teljesen másképp állnak a szlovakok mint hozzánk helyiekhez.
Több atrocitasom is volt buszon vonaton pl.
Egyetemeken is sokhelyen szivatjak a tanárok a magyarokat. Engem kivetelesem nem szivattak de sokszor hallottam az iskolatarsaimat hogy mindennek lehordják a magyarokat, az a gyűlölet ami bennük van... persze nem mindnekiben.
Ez pedig a Szlovákia magyarok ellen iranyul veletek magyarországiakkal alapvetően nincs bajuk.
De gondolom neked hiaba magyarazom a magyargyűlöletet biztos aztsem tudod ki az a Slota, Malina Hedvig nem tudod mi az a nyelv törvény nemtudod kik a Slovan drukkerek nem tudod miert nézi Štúr szobra az Esztergomi bazilikat. Szóval feleslegesen okoskodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!