Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyibe kerul elmenni ausztri...

Mennyibe kerul elmenni ausztriaba 2 fonek sielni / snowbordolni? Bacskiskun megyebol

Figyelt kérdés
2020. jan. 30. 15:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

3 csillagosban, vagy apartmanban már meg lehet szállni 3 éjszakára 150-300 euróért 2 főre egy átlagos helyen, pl Nassfelben vagy környékén. Ez a legtöbb esetben nem pályaszállás, azaz naponta még 20-50 km benzinnel érdemes számolni. Erre jön rá mondjuk 70-100 euro síbérlet fejenként, hacsak nem vmi fancy helyre akartok menni, ott lehet sokkal több. Szállás és bérlet ára nyilván függ attól is, a szezon melyik periódusában mentek, főszezonban általában drágább, mint a szezon előtt vagy után. Ezek ilyen sacc/kb árak. Komplett sífelszerelés bérlése 8-15 ezer forint fejenként. Érdemes itthon.

Kb 1100 km az út összesen, azaz kb 35-45 ezer ft még a benzinköltség, kocsitól meg távolságtól függően.

Aztán kaja az lehet nagyon alap, szendvicsekkel meg visztek itthonról zacskós cuccokat, akkor annyi amennyi. Ha kint akartok enni, akkor kb 20-30 euro fejenként az ebéd / vacsora, ha maradtok 2 fogásnál. Forrócsoki, germknödel nélkül nincs síelés, az is még 5-10 euro alkalmanként/fő.

A többi az igényektől függ. Szerintem érdemes egyensúlyt tartani, különben vagy élvezhetetlen lesz, vagy rohadt drága.

A lényeg, hogy élvezzétek :) Jó síelést, ha mentek.

Illetve ha még sose síeltetek/snowboardoztatok, érdemes beiratkozni egy tanfolyamra. Vagy ha van valaki, aki meg tud titeket tanítani ismerős, az a legjobb. Olyankor síbérletet sem érdemes venni az első napra. Úgyis csak kék bébipályán lesztek, gyalog fel lehet menni. Érdemes gyakorolni amúgy isba különféle sétáló technikákat. Párhuzamos léc, illetve V-alakban.

Nekem édesapám nem vett bérletet az első néhány alkalommal, utáltam gyakorolni a sétálást, de nagyon hasznos, és örülök, hogy alaposan megtanultam. Alapokhoz hozzátartozik.

2020. jan. 30. 19:09
 12/18 A kérdező kommentje:

értem

nem is tudtam hogy magyarországon is lehet

a sznoboktól hallottam hogy csak ausztriában lehet

elmonndanátok hogy magyarba hogy néz ki a sztori?

árra?

amúgy kössz haver a részletes választ. látom kitettél magadért... de akkor az nem lesz nekünk jó mert az osztrák rohadt drága!

2020. jan. 30. 20:46
 13/18 anonim ***** válasza:

Ja :) nincs mit. Ezért szoktam magamtól Franciaországba menni, ha tehetem, sokkal olcsóbb. Akkor mentem sokat Ausztriába, amikor az édesapámmal, édesanyámmal mentem még anno :) Apukám tanított meg síelni 3-4 éves koromban engem is, bátyám is. Ekkor még nagyon lepukkant helyekre jártunk (egyszer nem működött a fűtés, és a díszkandallóban gyújtottunk be fával), nem lehetetlen olcsón síelni, csak kompromisszum kérdése (kocsival 30 perc a pálya, szendvicsek csomagolása. Már a gondolattól elmegy a kedvem). Emlékszem pár mostani mércémmel nézve nagyon tré helyre, ahol mondjuk csak 1 pálya volt, felmenni 15 perc volt, lejönni 5. Kezdőknek ez is nagyon élvezetes amúgy, cserébe olcsó.

Viszont ha tetszik, mindenképp érdemes jobb helyekre is eljárni majd. Megéri. Nekem nagyon szerencsém volt sok szempontból, hogy a szüleim ki tudtak emelkedni a relatív szegénységből a 90-es évek végén. 12-13 évig egy eszméletlen cuki osztrák faluba mentünk minden évben síelni. Zauchensee. Felsétálsz az apartman sítárolójából, felcsatolod a lécet, és ott a felvonó 200 méterre, amivel bárhova el tudsz jutni. Apukámék még most is oda szoktak menni, kettesben.

Lényeg, hogy élvezd, és tartsd észben, hogy megfelelő infrastruktúra mellett még sokkal élvezetesebb. Egy idő után olyan természetessé válik, mint a kocogás, onnantól kezdve érdemes szép helyekre menni, igazi üdítő kikapcsolódás. Amíg a lécre, a lábad elé, meg a testedre kell koncentrálnod, addig tök mindegy, hol síelsz. Utána viszont tudsz gyönyörködni a tájban, miközben szép barnára pirulsz, síelés közben, néha pólóban is lehet, amikor szép az idő.

Esetleg majd nézzétek meg Szlovákiát. Pár éve még olcsóbb volt sokkal, mint Ausztria, de Magyarországhoz képest egy fokkal jobb.

2020. jan. 30. 22:31
 14/18 anonim ***** válasza:

Magyarországot nem tudom, itthon nem síeltem még soha (szerencsésnek tartom magam, mondtam. Hálás is vagyok a szüleimnek). De amúgy itt nézzétek körül :

[link]

Árban ugyanaz van, mint fentebb írtam. Bérlet, szállás, kaja, benzin, felszerelés. Csak nyilván minden olcsóbb. Illetve első pár alkalomra nem feltétlenül kell bérlet, lehet gyakorolni a léccel való mozgást. És ajánlott tanfolyamon részt venni, ha nincs ismerős, aki meg tud tanítani.

2020. jan. 30. 22:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Google a barátod...

[link]

[link]

Szállást a szallas.hu oldalon nézhetsz a környéken...

2020. jan. 31. 08:27
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Olyan 14-15 nap, kerdes mennyire vagy hozzaszokva a gyaloglashoz. Nehezek a csamagok ?
2020. jan. 31. 08:57
 17/18 anonim ***** válasza:

# 12

Most komolyan mondod, hogy a GYK-t hamarabb megtaláltad, mint a google-t..? :-DDDD

Voltatok egyáltalán a falutok határán kívül valaha...???

2020. jan. 31. 11:24
 18/18 anonim ***** válasza:

nem tudsz sielni-igy nem tudnád kihasználni a méregdrága bérletet se-

bőven jó lenne eplényi terepen tanulgatni sielegtni-és magasból lesz.a.rni azokat akik előtted osztrák sipáláznak nagy arccal.

ne érdekeljen.

amugy ahogy a többiek irták-költséges akkor is ha minimálba akarod tolni-de azt sem értem eleve miért tetézed a kiadásaidat a benzinnel és autopálya dijjal..itthon és ott is.

itt eleve elbukik a minimalista igényed,mert mire kiérsz már elköltöttél nem keveset,és még elő sem vetted az otthonról hozott kolbászt amihez viszont euroban kell megvenned a kenyeret vagy zsömlét...:))

gondold át ez alaposabban-

2020. febr. 3. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!