Mi illik és mi nem Olaszországban?
Egy hónap múlva utazom Olaszországba. Már régóta tervezgettem és végre eljött az ideje. Mivel az elmúlt években sokat szigorítottak a rengeteg turista miatt. Pl. tilos leülni a Spanyol lépcsőre, bemenni a szökőkutakba vagy a közelükben enni, stb. Minden városban más-más szabály született. Én Velencébe, Veronába és Padovába megyek. Akik jártak ott, le tudnák nekem írni, milyen szabályokat vetettek be? Nemrég olvastam valahol, hogy Velencében a szelfibot használata tilos, de ez nem érint engem, mert sosem szelfizek.
Köszönöm, ha válaszoltok :)
Gyakran utazom Olaszországba.
Természetesen az általad említett városokban is jártam már néhányszor.
Azt gondolom, hogy a sajtóban beharangozott dörgedelmek jóval szelídebb formában vannak jelen a helyszíneken.
Javaslom, hogy figyeld a többi turistának a viselkedését.
Amúgy a fiatalok szinte minden látványosságnál tömegesen ülnek le akár a járdára akár szinte bárhová és esznek valami vásárolt vagy hozott szendvicset.
Még sohasem láttam, hogy felállították volna őket a rendőrök.
(Veronában ne hagyd ki Júlia házát.)
Szerencsére marhára nem ugyanaz mint Magyarország.
Ezért is járok oda rendszeresen.
(Meg még az évi közel 100 millió turista!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!