Kezdőoldal » Utazás » Európa » A Magastátrába hogy lehet...

A Magastátrába hogy lehet felvonoval feljutni a Lomnici csúcsra?

Figyelt kérdés
Kell előre foglalni? Poprádon lesz a szállásunk onnan megyünk. Úgy olvastam 3 szakasz van, át kell mindig szállni. Ez most üzemel? Január 18 megyünk. Szeretnénk feljutni. Válaszokat előre köszönöm
2020. jan. 9. 14:07
 1/4 subrette ***** válasza:
100%

Tátralomnicról indul a felvonó. Poprádról Tátralomnicra a Tátrai Villamosvasúttal (TEZ) lehet eljutni (vagy autóval).

Tátralomnic és a Kőpataki-tó között két majdnem párhuzamos felvonó van, mindegy melyikkel mentek. A Kőpataki-tónál lehet átszállni a csúcsra menő felvonóba. Itt csak egy kabin jár fel-le. Jól öltözzetek fel, mert a csúcson (2634 m) sokkal hidegebb van, mint a hegy lábánál és mindig süvít a szél.

2020. jan. 9. 14:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nyáron sem mindig mennek fel a felvonók, különösen nem a csúcsra. Most amikor augusztusban ott jártam, pl. csak a Kőpataki-tóig lehetett menni, mert fent rossz volt az idő.

Illusztráció az hőkülönbséghez:

Lent a parkolóban rövid ujjú pólóban melegem volt. A Kőpataki-tónál meleg pulóverben és esőkabátban fáztam. Ugyanúgy sütött a nap, csak más nem volt kéznél.

Fent a csúcson még nagyobb a hideg.

2020. jan. 9. 15:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Poprádról villamosvasúttal vagy autóval lehet Tátralomnicra eljutni.

A sípályánál lehet venni jegyet, onnan indul először 4 személyes kabinos a Start állomásig, onnan pedig többszemélyes felvonó a Kőpataki-tóig. A tótól megy a kis felvonó a csúcsra, ahol hidegebb van, öltözzetek fel jól.

Mi 24-én megyünk (szállásunk Strba-n lesz), aznap fogjuk megérdeklődni, hogy a következő 4 napban (28-ig maradunk) mikorra tudnak jegyet adni.

Tavaly még nem lehetett online foglalni (ugyanekkor voltunk), de ott a helyszínen bármelyik napra és időpontra tudtak adni.

Ja, és ha rossz az idő, akkor sem adják vissza a jegyárát.

2020. jan. 9. 15:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon ajánlom az előre foglalást (maximum 1 héttel előre lehet, ha jól emlékszem), mert az igazán jó reggeli időpontok hamar elfogynak. Ökölszabály szerint ugyanis délelőtt szokott tisztább lenni az idő az év nagyobbik részében.

Poprádról (Poprad-Tatry állomásról) Ótátrafüreden (Stary Smokovec) átszállva juthattok el a Tátrai Villamosvasúttal (TEZ) Tátralomnicra (Tatranská Lomnica). A vasútállomástol 10 perc séta a felvonó alsó állomása. Az első felvonóval Start àllomásig tudtok utazni, ott egy másik felvonóra kell átszállni. Ezek nagykapacitású kabinos liftek. A Kőpataki-tónál (Skalnaté pleso) kell az utolsó felvonóra szállni, ez az, amire időpontot érdemes foglalni és időben meg kell ott jelenni. Ez egy egykabinos, tizenkevés személyes felvonó. Közlekedése erős szélben korlátozva van, adott esetben út közben is megállítják vagy visszafordítják, olyankor késések, menetkimaradasok vannak. (Tapasztalat, igaz, mi már lefelé jöttünk volna.) Fent korlátozott időt lehet eltölteni, de ez bőven elég a kilátást és a természet elemi erejét megcsodálni, aztán meginni egy sört. De csak mértékkel, mert ha lefelé áll egy fél órát a kabin, abból csőtörés lehet :)

2020. jan. 9. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!