Skócia 260 ezerért, busszal olcsó?
Volt egy rokonommal vitám, mert mindenáron rá akart beszélni, hogy nyáron menjek velük egy ilyen buszos útra, és hogy mennyire megéri... Belépőkkel együtt 260 ezer, de ebben nincs benne semmi étkezés, ráadásul az utolsó retek, közösfürdős tranzitszállásokon lesz a szállás, meg mobile home-ban. És ugye mivel buszos az út, hiába hirdetik, hogy 9 nap ennyiért, igazából csak az utazással elmegy szerinte 3-4 biztosan. De hogy cserébe hány országon átmegyünk, és elmondhatjuk, hogy voltunk ott... Igen, az autópályán, ami nem nagy kaland. Meg az ilyen "3 óra alatt bejárjuk Prágát" típusú dolgok nem vonzanak, mert abból 1 óra a többiek keresésével, eltévedéssel telik úgyis, meg csak rohanás az egész.
De csak bevettek a csoportba, mondván, hátha meggondolom magam, és basszus tényleg, júniusban mennek, de már 30 fő ott van... Pedig én is sokat utazok szerintem, de úgy gondolom, hogy ezt repülővel, jobb szállással is ki lehet hozni olcsóbban. Vagy szerintetek esélytelen?
Mert ha csak napi 10 ezret szánok az étkezésekre (ami valljuk be, nem sok), már az plusz 90 ezer, szóval ott vagyunk hogy 350 ezer, és még akkor nem vettem magamnak egy hűtőmágnest sem. Egyszerűen nem tudom, mit mondhatnék, hogy megértse, nem rosszindulatú és válogatós vagyok, hanem eszetlen dolog ennyit kifizetni...
"külön mondta, hogy már elsős kortól bátran ajánlja, nagyon szeretik a gyerekek."
Hát persze!
A szervező valami idióta -gyerekgyűlölő- pedagógus lehet.
Mit lehet szeretni egy kizárólag felnőtt érdeklődőknek szánt és felnőtteket is erősen megviselő társasúton, ahol 4 napig egy nyomorult busz ülésének a "foglyai" lesznek egy amúgy izgő-mozgó gyerekek??!
Majd ha sír, ordít, haza akar menni, miközben egyfolytában rugdossa az előtte ülő üléseit, -miáltal a többi utas majd fellázad, mert 300ezer Ft-ért nyugodtan akarnak utazni- rá fognak jönni, hogy mekkora hülyeség volt.
Egy 1-2 órás repülőúton is mindenki attól retteg, hogy nehogy legyen gyerek rajta.
Akkor szerinted egy 5ezer km-es úton mi fog történni???
Még annyit, hogy aki szervezi az azért biztat mindenkit ész nélkül az utazásra,
mert akkor ő az irodától kap erre az útra egy ingyen utazást.
(Amit amúgy az iroda, a többiekkel fizettet ki.)
Jézusom, ez kb. elmebeteg. De menjenek csak, majd megtapasztalják ők is:D
1. Iszonyat hosszú az út. Egy felnőttnek i kibírhatatlan, nemhogy egy kisgyereknek. Tinikoromban bevállaltam egy buszutat Spanyolországba, volt vagy 20 óra, elég is volt egyszer. Akkor túl lehetett élni, de többször nem kívánom.
2. Nincsenek nagy igényeim a szállásokat tekintve, nem vágyom 4-5 csillagos szállodára, de azért legalább 4 emberre egy fürdőszoba legyen már.
3. Nem szeretem az ilyen előre szervezett programokat. Szeretem, ha azt nézek meg egy helyen, amit én akarok, és nem azt, amit az idegenvezető gondol. Volt "szerencsém" Krakkóba elmenni egy ilyen buszos útra, nem szeretném többször. Az idegenvezető egyetlen k.ott percre nem bírta befogni a száját (értsd: Budapesttől Krakkóig folyamatosan beszélt, ha megálltunk valahol várost nézni, folyamatosan beszélt, ha busszal mentünk valahova, folyamatosan beszélt). Azt hittem, megőrülök. Ráadásul volt olyan, hogy egy cseszett templomban eltöltöttünk MÁSFÉL órát! Persze, szép meg minden, amúgy is biztos bementem volna megnézni, de mondjuk 10 percre és nem másfél órára.
3. Hiába mondják, hogy ez meg az benne van az árban, mindig találnak valamit, amiért még pluszban kell fizetni.
4. Az ilyen utakon jellemzően a nyugdíjas korosztály tolong, az pedig nem az én társaságom.
Szeretem a csoportos utakat, de azt, ahol aktív időtöltés van (rafting, túra, via ferrata, kajak stb.), fiatalokkal. És hosszabb útra repülővel!
Csak összehasonlításképp: Nyáron (szezonban!!) barátaimmal Azori-szigeteken nyaraltunk + előtte 3 nap Lisszabon. Repjeggyel, szállással, autóbérléssel (teljes biztosítással..), belépőkkel, étkezéssel (úgy, hogy 12 napból 10-szer étteremben ettünk!), vidékről reptéri transzferrel, tehát cakkumpúder mindennel együtt 330 ezer forintot költöttem. Ja, és 12 éjszaka volt.
Én tavaly voltam Skóciában, Edinburgh-ben.
Ryanairrel oda-vissza 10 000 Ft volt az utazás. (2 hónappal az időpont előtt vettem jegyet.) Az út 3-3 óra volt, ami így is viszonylag sok, buszos utazásba biztos nem mentem volna bele.
Csodálatos volt, viszont nagyon drága volt minden.
1 napra elment 25 000 Ft, pedig nem dorbézoltam.
TESCO-ban vásároltam inni- harapnivalót, 2X ettem főtt ételt, vettem néhány szuvenírt.
A legolcsóbb helyeken is 15 font egy fish& chips...
Szóval napi 15- 20 000-t számolj étkezésre, ha nem akarsz éhezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!