Még nem utaztam Wizzair-rel. Ha a puha falú táska ha pár centivel nagyobb, de simán összenyomható akkor felvihető-e a gépre vagy vegyek kisebb táskát?
Van egy méret a bőröndöket illetően. De ha pár centi az eltérés, és befér a gémkeretbe, akkor nyugodtan felviheted. A pár centi az 2-3 centi..
Ha párod mellett akarsz ülni, akkor bizony meg kell fizetni az ülések árát. Ha ingyen akarjátok, akkor oda ültök ingyen ahová a rendszer kiadja az ülést. 95%, hogy akkor nem fogtok egymás mellett ülni.
Kb 10szer utaztam Wizzairrel, eddig egyszer sem mérték le a poggyászomat (hátizsák), pedig az is 1-2 centifal nagyobb a megengedettnél. Az a tapasztalatom, hogy a beszállókapunál (ahol ellenőrik a méretét) csak rápillantanak a táskádra és ha jónak tűnik, már engednek is tovább. Egyébként ha puha falú akkor simán bele lehet tuszkolni a keretbe.
A második kérdésre nem tudok válaszolni, eddig mindig helyjegyet vettünk.
Felviheted, a kutya nem nézi. Beszállás előtt amikor kell mutatni a személyit és a beszállókártyát van egy kis szerkezet, állvány amiben ki lehet próbálni hogy megfelelő e a táskád mérete. De nem lesz gond, tényleg, elfog férni hidd el.
Muszáj helyjegyet vennetek ha egymás mellett akartok ülni.
Kedvesek vagytok, köszönöm mindenkinek a válaszát.
Kellemes ünnepeket!
Dehogy vegyél! Puha táskákat senki nem nézi, de wizzair-nél még bőrönddel való problémázást is csak egyszer láttam. A Ryanair inkább nézi a méreteket, de ők is a kerekes táskákat főleg. A hátizsákok meg egyik légitársaság fantáziáját sem izgatják. Én rendszeresen utazom Wizzair-en ikeás 995 Ft-os hátival, mert szinte Wizzair-szabvány mérete van, két oldalán nagyobb 5-5 centivel.
Egymás melletti ülést hivatalosan csak kemény összegekért lehet foglalni. És egyébként ha a jegyvásárlásnál nem foglalsz, még az online check-in-nél is az orrod elé tolja majd, hogy még mindig megteheted. (Sosem késő, hogy fizess nekik plusz pénzeket...) Viszont a beszálláskor, amikor már telik meg a gép, az emberek mindig elkezdenek ülőhelyeket cserélgetni egymással és ebben gyakran az utaskísérők is partnerek, azaz segítenek átrendezni a utasokat. Sokszor még egy-két üres hely is van, általában hátul. Mi főleg rövid távon utazunk egyébként, 70-80 perc a menetidő, amennyit bőven kibírunk egymás nélkül, de volt már, hogy pont mellettem volt üres szék, akkor persze átült a párom.
Köszönöm szépen az újabb válaszokat.
Barcelonába megyünk tavasszal, de Wizzair-rel még sohasem utaztam.
A barátnőm viszont egyáltalán nem utazott még repülőn és kissé fél az úttól. Ezért (is) szeretnénk egymás mellett ülni.
Visszaolvastam a régebbi kommenteket és ott olyan hozzászólásokat is találtam ahol elítélik azokat akik a repülőn cserélgetik egymással az ülőhelyeiket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!