Marosvásárhelyről hogyan indul busz Csíkszeredába, please?
18 éves lány vagyok,rokonaim Csíkszeredában élnek. Mivel nem bírom a 14 órás vonatjáratot,vagy buszjáratot,ezért inkább 1 óra repülőt és a rokonom elmondása szernt 4 óra Marosvásárhely-Csíkszereda utat választottam.
Esetleg valaki nem tudna abban segíteni,hogyha engem letesz ott a repülő,hová kell menni,és pontosan hogyan működik ez?
Milyen gyakran indulnak Csíkszeredába a buszok?
18/lány
Köszönöm ha segítesz.
Nos, ez azért remek ötlet , mert tény, hogy sokkal gyorsabb, de a menetrend elég bizonytalan. Romániában nincsen központilag szervezett helyközi buszközlekedés, magánszolgàltatók százai üzemeltetnek buszjáratokat és buszpályaudvarokat. Így aztán gyakran van olyan, hogy csak helyben derül ki, ha netán egy-egy kinézett járat nem közlekedik. E tekintetben az amúgy nem túl acélos vasúti közlekedés azért kiszámíthatóbb.
Azt javaslom, hogy nézz ki előre néhány buszjáratot (pl. autobuze Targu Mures - Miercurea Ciuc keresőszóval) és az indulási helyüket, ezeket jegyezd fel / mentsd el. Próbáld ellenőrizni a buszt üzemeltető cég honlapján is a jaratot.
A reptéren taxival utazz arra a buszállomásra, ami a legjobban megfelel.
Mv.helyrol a Bega utcabol indul busz Csik fele (Google terkepen keress ra: Balint Trans Targu Mures).
De van vonat is Mv.hely es Csik kozott.
Mindketto kb. 4 orat megy.
Amugy itt azt irja, hogy napi 4 buszjarat van, delelott, bar nem tudom hogy ez az oldal mennyire naprakesz:
Vonat napi 1 van 13:30-kor)
A repterrol taxival lehet bejutni a varosba, bar van amikor egy-egy busz is odadugja a pofajat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!